طرز تهیه ماهی و گردو لذیذ و خوشمزه به روشی ساده
به گزارش وبلاگ پریها، با این که طرز تهیه ماهی و گردو آسان است، نتیجه کار به یکی از خوشمزه ترین انواع غذاهای دریایی تبدیل می گردد. این غذا با ماهی با طعم بی نظیرش می تواند برنامه تغذیه هفتگی شما را متنوع تر و دلچسب تر کند. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ماهی با سس گردو را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای تهیه ماهی با گردو (برای 6 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مغز گردو (خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نان خشک آسیاب شده یا پودر سوخاری | 3 قاشق غذاخوری |
پوست لیموی رنده شده | 3 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
شوید تازه و ساطوری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
فیله ماهی | 6 عدد |
سس خردل | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت ماهی در یخچال: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت ماهی در فر: 20 دقیقه
مقدار کالری موجود در هر 100 گرم ماهی و گردو: حدود 300 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه ماهی و گردو
طرز تهیه ماهی و گردو آسان است و فقط به کمی دقت، حوصله و استفاده از مواد اولیه با کیفیت احتیاج دارد.
مرحله اول: لیموها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ماهی با گردو باید بسته به ابعاد و مقدار پر آبی یا کم آبی لیمو 2 تا 3 عدد از آن ها را به دقت بشویید. سپس، با استفاده از رنده ریز قسمت سبز پوست لیموها را به مقدار ای رنده کنید که معادل 3 قاشق غذاخوری زست لیمو به دست آید. سپس، آب لیموترش ها را بگیرید و یک چهارم لیوان دسته دار فرانسوی از آن را برای سرو این غذا کنار بگذارید.
مرحله دوم: شوید تازه را ساطوری کنید
یک دسته شوید تازه را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، آن را برای مدت چند دقیقه در آبکش قرار دهید تا آب اضافی اش کاملا خارج گردد. در نهایت، شویدها را روی تخته آشپزی بگذارید و با یاری یک چاقوی تیز کاملا ساطوری کنید.
مرحله سوم: نان خشک را آسیاب کنید
برای درست کردن نان خشک آسیاب شده، می توانید از نان باگت یا هر نان بیات دیگری بهره ببرید. توجه داشته باشید، نانی که آسیاب می کنید باید کاملا خشک و ترد و البته سالم باشد. اگر نان خشک ندارید، ابتدا می توانید چند قطعه نان تازه را برای مدت کوتاهی در توستر یا فر قرار دهید تا کاملا خشک شوند. مراقب باشید، نان را نسوزانید. سپس، آن ها را در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و به مقدار ای خرد کنید که ظاهرش شبیه پودر سوخاری گردد.
در صورت تمایل، به جای نان خشک آسیاب شده می توانید از پودر سوخاری ساده هم بهره ببرید.
برای خرید انواع نان و پودر سوخاری می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: مایه سس گردو را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه ماهی و گردو باید روغن زیتون، نان خشک آسیاب شده، پوست لیموی رنده شده، شوید ساطوری شده، نمک و فلفل سیاه را داخل مخلوط کن بریزید. این مواد را کاملا با هم ترکیب کنید تا سس یکدستی به دست آید.
برای خرید روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: مغز گردوها را به مایه سس اضافه کنید
حالا مغز گردوها را هم داخل مخلوط کن بریزید. این سس را به مقدار ای میکس کنید که گردوها خیلی ریز نشوند و زیر دندان بیایند.
برای خرید مغز گردو می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: فیله های ماهی را در سینی فر بچینید
با استفاده از مقدار کمی روغن مایع سطح داخلی سینی فر یا هر ظرف مناسب دیگری را کاملا چرب کنید یا به طور کامل با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، فیله ها را طوری در ظرف یا سینی فر بچینید که پوست آن ها در قسمت زیرین قرار بگیرد.
قبل از چیدن فیله ها حتما آن ها را به دقت آنالیز کنید تا هیچ استخوان و تیغی نداشته باشند. اگر ماهی تیغ داشت، با استفاده از یک موچین می توانید آن ها را خارج کنید.
برای خرید روغن مایع و فیله ماهی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: ماهی ها را به سس گردو و خردل آغشته کنید
امیدواریم تا این جا مراحل طرز تهیه ماهی و گردو را بدون مشکل دنبال نموده باشید. حالا باید سطح فیله ها را ابتدا به سس خردل آغشته کنید. سپس، سس گردو را هم روی قطعات ماهی بریزید. با یاری یک قاشق، ماهی های آغشته به سس را فشار دهید تا کاملا منسجم و فشرده شوند.
برای خرید سس خردل می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: ماهی های مزه دار شده را استراحت دهید
روی سینی یا ظرف حاوی ماهی های آغشته به سس با فویل یا سلفون بپوشانید. سپس، آن را حداقل برای مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا قطعات ماهی کاملا استراحت نمایند و مواد به خوردشان برود.
مرحله نهم: فر را روشن و گرم کنید
چند دقیقه قبل از خارج کردن ماهی ها از یخچال، فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. منتظر بمانید تا اتاق فر کاملا گرم گردد.
مرحله دهم: سینی حاوی فیله ماهی را در فر قرار دهید
حالا سینی را از یخچال خارج کنید و در طبقه وسط فر بگذارید. حدود 20 دقیقه صبر کنید تا ماهی ها کاملا بپزند. در صورت تمایل، می توانید به مدت 2 دقیقه هم شعله بالای فر (گریل) را روشن کنید تا سطح فیله ها طلایی گردد.
مرحله آخر: ماهی و گردو را سرو کنید
پس از اطمینان از پخت، فر را خاموش نموده و سینی را از آن خارج کنید. چند دقیقه منتظر بمانید تا ماهی ها کمی خنک تر شوند. سپس، آن ها را به همراه ، پوره سیب زمینی و هویج، نخود فرنگی و ذرت، سبزیجات دلخواه، یا حتی سرو کنید. یادتان باشد، قبل از نوش جان کردن ماهی حتما آب لیموی تازه را روی آن بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه ماهی و گردو
- در هنگام تهیه زست لیمو مراقب باشید فقط پوست نازک و رنگی (سبز یا زرد) لیمو را رنده کنید و به هیچ عنوان وارد قسمت های سفید نشوید. در غیر این صورت زست لیموی شما تلخ می گردد.
- در صورت تمایل، می توانید یک قاشق غذاخوری آرد ذرت را هم به مواد داخل سس گردو اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید ماهی با گردو را در تابه داغ و آغشته به روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی و گردو
چکار کنیم که فیله های قطور کاملا مزه دار شوند؟
در صورت استفاده از فیله های قطور، قبل از مرینیت کردن آن ها با یاری یک چاقوی تیز سطح ماهی ها را به صورت اریب چند بار برش دهید. به این ترتیب، سس گردو و خردل به عمق فیله هم نفوذ می نماید.
چرا ماهی در فر آب میندازه؟
برای این که ماهی در فر آب نیندازد و در هنگام پخت ترد و طلایی گردد باید فیله ها را قبل از پخت کاملا خشک کنید. در غیر این صورت، بخار می نماید و آب می اندازد. یکی از روش های دیگر این است که فر یا تابه را به مقدار کافی داغ کنید تا ماهی فرصت آب انداختن نداشته باشد.
چرا ماهی در فر خشک می گردد؟
افزودن نمک بیش از حد، زیاد بودن زمان پخت و یخ زدایی اشتباه ماهی از مهم ترین عوامل خشک شدن آن به شمار میرود. یادتان باشد، برای یخ زدایی ماهی باید آن را به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید. هرگز ماهی را با یاری آب یخ زدایی نکنید.
محصولات مرتبط
مغز تخمه آفتابگردان نمکی 35 گرم مزمز
13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف
بادام زمینی روکش دار پنیری 35 گرم مزمز
13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف
زردچوبه 90 گرمی سانتین
45,500 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف
پودر زنجبیل پت 55 گرمی گلستان
39,700 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف
فلفل سیاه 75 گرمی گلستان
56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف
پودر سوخاری 200 گرمی ساده ترخینه
40,900 تومان 43,000 تومان 5% تخفیف
پودر سوخاری گرانولی 200 گرمی رشد
30,900 تومان 36,000 تومان 14% تخفیف
سس مایونز کم چرب 600 گرم کیمبال
59,900 تومان 81,500 تومان 27% تخفیف
سس خردل ملایم 350 گرمی کیمبال
43,900 تومان 52,500 تومان 16% تخفیف
طبیعت D3 روغن آفتابگردان 900 گرم
66,100 تومان
روغن زیتون بکر 250 میلی لیتر فامیلا
124,900 تومان 132,000 تومان 5% تخفیف
استیک قزل سالمون 500گرم وکیوم شارین
347,900 تومان 351,700 تومان 1% تخفیف
فیله ماهی حسون بدون پوست منجمد 400 گرمی کیمبال
99,300 تومان 100,286 تومان 1% تخفیف
منبع: افق کوروش