طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ، گوشت و نعنا جعفری
به گزارش وبلاگ پریها، گل کلم ازجمله سبزیجات پرخاصیتی است که فواید بسیاری به بدن می رساند. این گیاه مغذی به دلیل برخورداری از ترکیبات گیاهی منحصربه فرد، منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان می شود. گل کلم همچنین در تهیه غذاهای متنوعی کاربرد دارد و در کاهش وزن نیز مؤثر است. از این رو در ادامه قصد داریم به معرفی 2 طرز تهیه خورش گل کلم مجلسی و ساده بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ یا گوشت
مواد لازم | |
گوشت مرغ (یا قرمز) | نیم کیلوگرم |
گل کلم | 2 عدد |
روغن | 300 گرم |
رب گوجه | 1 قاشق سوپخوری |
زردچوبه | به مقدار کافی |
آبلیمو | 1 استکان |
پیاز | 2 عدد |
زعفران | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل | به مقدار کافی |
دستور تهیه خورش گل کلم بدون گوشت
- گوشت را بپزید و پیاز را خرد و با روغن سرخ کنید. گل کلم را غنچه غنچه ببرید و با پیاز سرخ کنید.
- مراقب باشید که گل کلم له نشود . یک قاشق رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ و آبلیمو و نمک وفلفل را در آن مخلوط کنید.
- کل مواد را در گوشت بریزید و زعفران و ادویه اضافه نمایید . گل کلم نباید خیلی بجوشد و زود می پزد.
طرز تهیه خورش گل کلم با نعنا جعفری
مواد لازم | |
گل کلم | یک کیلو |
گوشت خورشتی (به جای گوشت خورشتی می توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ هم بهره ببرید) | 300 گرم |
نعناع و جعفری سرخ شده | 200 گرم |
پیاز خرد شده | یک عدد متوسط |
زردچوبه، فلفل، نمک و ادویه کاری | به میزان لازم |
زعفران ساییده شده | یک قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | نصف فنجان |
روش تهیه خورش گل کلم مجلسی
- ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت دهید تا کمی سبک شود. بعد گوشت را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید. اجازه دهید به مدت 7 تا 8 دقیقه گوشت و پیاز زیر دمای ملایم گاز سرخ شود و رنگ آن برشود.
- سپس رب را به مواد اضافه کنید و بگذارید تا رنگ رب باز شود. بعد زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. سپس به اندازه 6 پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید.
- وقتی آب جوش آمد زیر گاز را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا مواد بپزند.
حالا به گل کلم های خرد شده کمی نمک اضافه کنید و بگذارید تا نیم ساعت بماند.
- بعد از آن گل کلم ها را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل روغن تفت دهید.
زمانی که گوشت کاملا پخته شد، نعناع و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید.
- بعد ادویه کاری، آبغوره، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید و به مدت 15 دقیقه درب ظرف را ببندید. بعد از 15 دقیقه گل کلم ها را اضافه کنید (گل کلم ها را 10 یا 15 دقیقه آخر اضافه کنید چون اگر زیاد بپزند گل کلم ها نصف می شوند و شکل ظاهری آن ها از بین می رود).
- در مرحله آخر زعفران دم کرده را بریزید.
- خورش ما آماده سرو با پلو هست.
سخن آخر
گل کلم حاوی فیبر بالاست و از همین رو به سلامتی عمومی بدن کمک می کند. در هر پیمانه گل کلم 3 گرم فیبر وجود دارد که یعنی 10 درصد نیاز روزانه بدن. فیبر منبع تغذیه باکتری های مفید روده است و از این جهت به کاهش التهاب و تقویت سلامت گوارشی کمک می کند. مصرف فیبر کافی همچنین در پیشگیری از بیماری های گوارشی مانند یبوست، دیورتیکولیت (بیماری مربوط به روده) و بیماری التهابی روده مؤثر است. براساس مطالعات انجام شده، رژیم های غذایی حاوی سبزیجات پرفیبر مانند گل کلم موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلفی ازجمله بیماری های قلبی، سرطان و دیابت می شوند. به علاوه، فیبر به دلیل ایجاد احساس سیری و کاهش کلی کالری مصرفی در پیشگیری از چاقی نیز نقش بسزایی دارد.
از این رو توصیه می کنیم حتما گل کلم را در سبد غذایی خود بگنجانید و از خواص گل کلم بهره ببرید. در خاتمه به شما پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه خورشت کرفس و طرز تهیه خورش به اصفهان، با مرغ و گوشت فوق خوشمزه! نیز در انگیزه آشنا شوید و این خورشت های مقوی را نیز امتحان کنید. همچنین اگر نظر، سوال یا تجربه ای دارید، در پایین همین صفحه با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
منبع: مجله انگیزه