16 ترفند کیک دلمه برگ مو در فر و تابه بدون احتیاج به پیچیدن برگ دلمه
به گزارش وبلاگ پریها، کیک دلمه یکی از است که همان طعم و عطر دلمه برگ مو را دارد. طبخ کیک دلمه در مراحل اولیه عینا مانند روش تهیه دلمه برگ مو است؛ اما مرحله پیچیدن دلمه برگ در آن حذف شده است. این دلمه قالبی مجلسی را می توانید به صورت مدرن و لایه لایه در فر یا بدون فر در تابه روی گاز درست کنید تا ظاهری شبیه کیک پیدا کند. این غذای شیک و خوشمزه برای سرو در مهمانی ها و دورهمی ها گزینه مناسبی است. کیک دلمه برگ مو به علت طرز تهیه متفاوت و ظاهر مجذوب کننده، انتخابی خاص و دوست داشتنی برای کسانی است که در پی تجربه ای تازه از دلمه هستند. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کیک دلمه برگ مو در فر و بدون فر را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کیک دلمه برگ مو در یک نگاه
برای تهیه کیک دلمه برگ مو، ابتدا لپه را بخیسانید و بپزید؛ برنج را نیز نیم پز کنید و کنار بگذارید. سبزی دلمه (ترکیبی از جعفری، شوید، مرزه، ترخون، پیازچه و نعنا) را آماده کنید؛ اگر هم سبزی دلمه خشک یا منجمد است، پیش از استفاده آن را بخیسانید یا دیفراست کنید. پیاز را تفت دهید، گوشت چرخ نموده را بیفزایید و با زردچوبه، رب گوجه، نمک، فلفل، شکر، سرکه و در صورت تمایل ادویه دلمه مزه دار کنید. سپس، سبزی دلمه، لپه و برنج را نیز به این مواد اضافه نموده و همه مواد را به خوبی ترکیب کنید.
پس از آن، برگ های مو را در آب جوش نرم کنید؛ این برگ ها را روی کف و دیواره های یک قالب چرب شده، نچسب و گود بچینید و مایه دلمه را داخل آن بریزید. برگ های اضافه را روی مواد برگردانید تا کاملا پوشیده شوند. روی قالب را با فویل بپوشانید و فویل را با چنگال سوراخ کنید.
سپس، این قالب را در فر گرم با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا مواد بپزند و کیک منسجم گردد. پس از کمی خنک شدن، کیک دلمه را در ظرف برگردانید و با کمی زرشک تفت داده شده، تزئین و سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه کیک دلمه برگ مو ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک دلمه برگ مو
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
برنج خام (ایرانی یا نیم دانه) | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
لپه | 100 گرم |
سبزی دلمه (پیازچه، مرزه، شوید، جعفری و ترخون) | 200 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
سرکه | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
برگ مو | به مقدار کافی |
رب گوجه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زرشک | برای تزیین کیک دلمه |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 60 الی 75 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کیک دلمه برگ مو: 45 الی 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه کیک دلمه برگ مو
طرز تهیه کیک دلمه برگ مو درست مانند و است؛ با این تفاوت که لازم نیست دلمه ها را بپیچید و کافی است کیک دلمه را به صورت قالبی در فر یا در تابه روی گاز درست کنید.
مرحله اول: لپه ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک دلمه برگ مو، ابتدا باید لپه ها را به خوبی بشویید و با مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا به مدت 2 ساعت خیس بخورند. حجم آب باید به مقدار ای باشد که حدود یک سانتی متر بالاتر از سطح لپه ها قرار گیرد.
سپس، لپه ها را آبکش کنید و همراه با دو لیوان آب و اندکی زردچوبه روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید لپه ها تا کاملا بپزند. این دستور درباره تمامی مراحل پخت صدق می نماید. پس از پخت کامل، لپه را دوباره آبکش کنید و کنار بگذارید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع حبوبات مانند لپه و انواع ادویه ها مانند زردچوبه می توانید به صورت و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: برنج را نیم پز کنید
هم زمان با پخت لپه، برنج را بشویید و همراه با مقداری آب و کمی نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز گردد. پس از گذشت 8 الی 10 دقیقه، برنج را امتحان کنید تا از نیم پز شدن برنج مطمئن شوید. برای این منظور، یک دانه برنج را بین انگشتان تان فشار دهید. اگر اطراف برنج کاملا نرم و مغز آن سفت باشد یعنی نیم پز شده است.
برای خرید برنج ایرانی، برنج نیم دانه و نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: سبزی دلمه را آماده کنید
در این مرحله، درست مانند طرز تهیه دلمه برگ مو، باید سبزی دلمه () را آماده کنید. برای این منظور، ابتدا باید سبزی دلمه شامل پیازچه، مرزه، شوید، نعنا، جعفری و ترخون را به دقت پاک کنید و سپس در چند مرحله بشویید تا تمام آلودگی های سبزی ها رفع گردد.
سپس، سبزیجات پاک شده را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. پس از آن، سبزیجات را روی یک دستمال پارچه ای تمیز یا حوله کاغذی قرار دهید تا کاملا خشک شوند. حالا، این سبزی ها را به صورت ریز ساطوری کنید. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از سبزی دلمه خشک یا منجمد شده بهره ببرید. در این صورت، باید سبزی منجمد را از چند ساعت قبل در یخچال بگذارید تا دیفراست گردد. سبزی خشک را هم باید حدود 15 الی 20 دقیقه بخیسانید و سپس، آب اضافی آن را با فشار دست بگیرید.
برای خرید انواع سبزیجات خشک و منجمد شده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: پیاز را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه کیک دلمه برگ مو مجلسی، پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. پس از آن، تکه های پیاز را به این تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند. در ثانیه های آخر، مقداری زردچوبه هم به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید. مواد داخل تابه را هم بزنید تا عطر زردچوبه آزاد گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید
حالا، وقت آن است که گوشت چرخ نموده را هم داخل تابه به پیاز و زردچوبه اضافه کنید. مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. سپس، گوشت چرخ نموده را چند دقیقه همراه پیاز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
برای خرید انواع گوشت از جمله گوشت چرخ نموده می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: رب گوجه فرنگی و چاشنی ها را اضافه کنید
پس از آن، مقداری نمک، فلفل سیاه، شکر و سرکه را نیز داخل این تابه بریزید تا گوشت چرخ نموده مزه دار گردد. در صورت تمایل، می توانید کمی ادویه دلمه برگ مو هم به این ترکیب اضافه کنید. در ادامه، مواد داخل تابه را کنار بزنید تا برای رب گوجه فرنگی جا باز گردد. حالا، رب گوجه را در جای خالی بریزید و به خوبی تفت دهید تا رب گوجه رنگ باز کند.
برای خرید رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، شکر و سرکه می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: سبزی دلمه را اضافه کنید
حالا، عینا مانند روش درست کردن دلمه برگ مو، باید سبزی دلمه ساطوری شده را نیز به این تابه اضافه کنید و هم بزنید تا کمی همراه با گوشت چرخ نموده تفت ببیند. پس از آزاد شدن عطر سبزی ها، حرارت را خاموش کنید.
مرحله هشتم: برنج و لپه را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو قالبی مجلسی، برنج نیم پز و لپه پخته شده را هم به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند. پیشنهاد می کنیم طعم مایه دلمه را بچشید و در صورت لزوم مقداری نمک و فلفل سیاه یا فلفل قرمز به آن اضافه کنید.
مرحله نهم: برگ مو را آماده کنید
برای آماده سازی برگ مو، ابتدا باید برگ ها را به خوبی بشویید. سپس، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید. ابعاد قابلمه باید طوری باشد که برگ ها کاملا در آن آزاد باشند. مقداری نمک هم داخل آب بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد.
پس از جوشیدن آب، برگ مو را فقط به مدت یک دقیقه داخل قابلمه در حال جوش قرار دهید. سپس، برگ ها را فورا در سبد بریزید و زیر آب سرد بگیرید. اگر به برگ انگور تازه دسترسی ندارید، می توانید از کنسرو برگ مو یا برگ مو شور بهره ببرید. در این صورت، باید برگ های شور و کنسروی را چند بار با آب سرد بشویید تا شوری آن گرفته گردد.
مرحله دهم: برگ ها را در قالب بچینید
حالا، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، یک قالب مناسب (ترجیحا گرد، گود و نچسب) را انتخاب نموده و چرب کنید. کف و دیواره های قالب را با برگ های مو بپوشانید؛ به گونه ای که لبه های برگ ها از قالب بیرون بزنند.
مرحله یازدهم: مایه دلمه را در قالب بریزید
در این مرحله از درست کردن کیک دلمه برگ مو قالبی مجلسی، نیمی از مایه دلمه را داخل قالب بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا یکدست و فشرده گردد. سپس، باقی مایه را بیفزایید و دوباره صاف و فشرده کنید. برگ های بیرون مانده را روی مایه برگردانید تا برگ ها روی مایه را کاملا بپوشانند.
مرحله دوازدهم: کیک دلمه برگ مو را بپزید
تا الان مطمئنا فر کاملا گرم و آماده شده؛ بنابراین، روی قالب را با فویل بپوشانید و باچنگال سوراخ کنید. سپس، این قالب را در طبقه میانی فر قرار دهید و کیک دلمه برگ مو را به مدت یک ساعت بپزید.
مرحله آخر: کیک دلمه برگ مو را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، کیک دلمه برگ مو را از فر بیرون بیاورید و برای چند دقیقه به حال خودش بگذارید تا کمی خنک گردد. سپس، کیک دلمه برگ مو در ظرف سرو برگردانید و با زرشک تفت داده شده تزیین کنید.
در صورت تمایل، برای خرید زرشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
طرز تهیه کیک دلمه برگ مو بدون فر در تابه روی گاز
برای تهیه کیک دلمه برگ مو در تابه و بدون استفاده از فر، ابتدا برگ های مو را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند. سپس، برگ ها را کف و دیواره های تابه نچسب چرب شده بچینید. پس از آن، نیمی از مایه دلمه را که طبق دستور بالا تهیه نموده اید داخل تابه روی برگ های مو بریزید و با قاشق فشار دهید.
باقی مواد را نیز اضافه نموده و سطح آن را صاف کنید. برگ های به جای مانده را روی مواد برگردانید تا کاملا پوشیده گردد. این تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و با استفاده از شعله پخش کن، حدود یک ساعت بپزید تا برگ ها برشته و طعم ها ترکیب شوند. پس از کمی خنک شدن، کیک را در ظرف برگردانید و برش بزنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک دلمه برگ مو
- برگ مو را بیش از حد نپزید. قرار دادن برگ مو در آب جوش فقط برای نرم شدن آن است؛ بیش از یک دقیقه زمان ندهید تا پاره یا له نگردد و هنگام پیچیدن یا پوشاندن قالب سالم بماند.
- کف و دیواره های قالب یا تابه را با برگ ها طوری بچینید که هیچ فضای بازی باقی نماند و لایه یکنواختی تشکیل گردد. برگ ها باید بخشی از روی قالب را هم بپوشانند تا هنگام برگرداندن کیک، ظاهر زیبایی داشته باشد.
- پس از ریختن مواد در قالب، با قاشق یا کفگیر آن را فشار دهید تا منسجم گردد و کیک هنگام برگرداندن وا نرود.
- چه از فر بهره ببرید چه از تابه روی گاز، حرارت باید کم باشد تا برگ ها نسوزند و مایه میانی به خوبی بپزد.
- کیک دلمه داغ حالت نرمی دارد و ممکن است وا برود. بنابراین، حدود 5 الی 10 دقیقه پس از پخت صبر کنید تا مواد کمی خودشان را بگیرند، سپس برگردانید.
- استفاده از سرکه و شکر به مقدار متعادل طعم دلمه را بهتر می نماید؛ اما زیاده روی باعث ترشی یا شیرینی بیش از حد می گردد. می توانید ابتدا مخلوطی از آن ها را آماده و مزه کنید.
- اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، حتما آن را بخیسانید و خوب آب گیری کنید؛ در غیر این صورت، مایه دلمه شل خواهد شد.
- ترکیب ادویه دلمه برگ مو را بلد هستید؟ روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن کیک دلمه برگ مو
آیا می توانیم کیک دلمه برگ مو را بدون فر تهیه کنیم؟
بله. به جای فر می توانید از یک تابه نچسب گود و درب دار بهره ببرید. غذا را با شعله پخش کن روی حرارت ملایم بپزید. نتیجه مشابه خواهد بود، به ویژه اگر مواد خوب فشرده شده باشند.
آیا برگ مو شور یا کنسروی هم قابل استفاده است؟
بله. فقط پیش از استفاده باید آن را چند بار با آب سرد بشویید تا شوری یا طعم نگهدارنده آن کاهش یابد.
برای تهیه کیک دلمه برگ مو از چه نوع گوشتی می توانیم استفاده کنیم؟
گوشت چرخ نموده گوسفندی، گوساله یا ترکیبی از هر دو مناسب است. در صورت تمایل، می توانید مثل در این رسپی هم از گوشت مرغ چرخ نموده نیز بهره ببرید؛ ولی طعم سنتی دلمه با گوشت قرمز بهتر خواهد بود.
نسبت برنج به لپه چگونه باشد؟
به طور معمول، برای هر پیمانه برنج از حدود نصف پیمانه لپه پخته استفاده می گردد. این مقدار با توجه به سلیقه و بافت دلخواه قابل تنظیم است.
می توانیم مواد کیک دلمه را از شب قبل آماده کنیم؟
بله. می توانید مایه دلمه را از شب قبل تهیه کنید و در یخچال نگه دارید. این کار حتی باعث می گردد طعم ها بهتر به خورد هم بروند.
در صورت استفاده از سبزی خشک، چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
سبزی خشک را باید حدود 15 الی 20 دقیقه در آب ولرم بخیسانید؛ سپس، سبزی خیس خورده را با دست بفشارید و به خوبی آب گیری کنید. سبزی خشک اگر خیس نخورده باشد، باعث خشکی و تلخی غذا می گردد.
چگونه می توانیم از وا رفتن کیک هنگام برگرداندن جلوگیری کنیم؟
مواد باید کاملا فشرده شده باشند و پس از پخت، حدود 5 الی 10 دقیقه در قالب یا تابه بمانند تا کمی خنک شوند. این کار باعث می گردد کیک فرم منسجم تری پیدا کند.
منبع: افق کوروش