طرز تهیه کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی

به گزارش وبلاگ پریها، طرز تهیه کوفته برنجی ساده و طرز تهیه کوفته برنجی اصفهانی و نکات لازم برای پختن یک کوفته برنجی ایده آل را در این مقاله دنبال کنید. مهم ترین اصول در تهیه کوفته برنجی وا نرفتن کوفته ها، خوشمزگی و لذیذ بودن آن است.

طرز تهیه کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کوفته یکی از غذا های قدیمی ایران است. این غذای خوشمزه مانند آبگوشت از ابداعات آشپزخانه ایرانی به شمار می آید. چنان که از نامش پیداست، با کوبیدن گوشت در هاون سنگی کوفته درست می شود. کوبیدن گوشت در هاون، خاصیت چسبندگی آن را افزایش می دهد و باعث می شود مایه کوفته، هنگام پختن در آب وا نرود. امروزه، از آنجا که گوشت را به جای کوبیدن چرخ می کنیم، گوشت لازم باید 2-3 بار چرخ شود؛ سپس، ورز داده شده تا کوفته وا نرود. اما اگر همه گوشت کوفته، چند بار چرخ شود و گوشت به حالت خمیر درآید، کوفته قدری سفت خواهد شد. برای اینکه گوشت چسبندگی کافی پیدا کند و در عین حال دانه دار و مطلوب باشد، کافی است حدود 1/3 آن را 10-15 ثانیه در غذاساز بریزید و سپس با بقیه گوشت مخلوط کنید و کمی ورز دهید. (4 علت اصلی وا رفتن کوفته و راهکارهای حرفه ای)

گوشت کوفته را می توان از گوسفند یا گوساله یا مخلوطی از این دو انتخاب کرد، ولی در هر صورت باید کم چرب باشد. کیفیت برنج استفاده شده در کوفته در طعم و مزه آن بسیار موثر است؛ بنابراین، برای درست کردن کوفته خوب باید از برنج خوب استفاده کرد. البته شکل برنج در کوفته اهمیتی ندارد و خرده برنج یا برنج گرده خوش عطر را می توان برای درست کردن کوفته به کار برد. در ادامه با طرز تهیه کوفته ساده و کوفته اصفهانی با ما همراه باشید.

بخش مورد نظر خود را در این مقاله انتخاب کنید:
  • طرز تهیه کوفته برنجی ساده
  • طرز تهیه کوفته برنجی اصفهانی

1. طرز تهیه کوفته برنجی ساده

مواد لازم
گوشت چرخ کرده500 گرم
پیاز بزرگ3 عدد
برنج خیس خورده1 پیمانه
سبزی کوفته ساطوری (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، مرزه و ترخون)3 پیمانه
زردچوبه1-2 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی1-2 قاشق غذاخوری
روغن، نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پیاز را پوست گرفته، ریز خرد کنید و روی حرارت ملایم در 5-4 قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. حدود نیمی از پیاز داغ را برداشته و کنار بگذارید.
  3. نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز داغ داخل قابلمه اضافه کرده و هم بزنید، سپس رب را اضافه کرده و کمی با پیاز تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و رنگ بگیرد.
  4. حدود 3 پیمانه آب جوش در قابلمه ریخته، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید (به جای آب جوش می توانید از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید که در این صورت کوفته، مایه دارتر خواهد شد).
  5. گوشت چرخ کرده را در ظرفی ریخته، پیاز داغ کنار گذاشته، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید، سپس سبزی ساطوری و برنج خیس خورده را اضافه کرده و با دست کاملا با هم مخلوط کنید.
  6. به اندازه یک نارنگی از مایه برداشته و کف دو دست گرد کنید سپس وسط آن را گود کرده و یک عدد آلو، غیسی، مغز گردو، یا چند عدد زرشک و یا کشمش بی دانه قرار دهید، کوفته را بسته و در یک سینی قرار دهید.
  7. بقیه مایه کوفته را به همین شکل آماده کرده و در سینی قرار دهید.
  8. پس از اینکه کوفته ها آماده شد، سس کوفته که قبلا آماده کردید به جوش آورید و کوفته ها را یکی یکی در سس قرار دهید، این کار را به آهستگی و با دقت انجام دهید تا کوفته ها وا نرود و هر کوفته را که در قابلمه قرار می دهید کمی صبر کنید تا سس، باز به جوش آید.
  9. پس از قرار دادن همه کوفته ها در قابلمه، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه ای تنظیم کنید که سس موجود در قابلمه، ریز جوش بزند.
  10. حدود 1 ساعت طول می کشد تا کوفته آماده شود.
  11. در صورتی که تمایل دارید، کوفته آب کمتری داشته باشد 15 دقیقه آخر پخت، حرارت را کمی زیاد کنید تا آب اضافی آن خورد برود.
  12. این کوفته را با نان، پیاز، ماست و ترشی پیاز سرو کنید.

نکات مهم:

  • در ترکیب سبزی کوفته مقدار تره، جعفری و گشنیز، 2 برابر شنبلیله، مرزه و ترخون است.
  • در صورت استفاده از آلو در وسط کوفته، آلو را از یک ساعت قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.

2. طرز تهیه کوفته برنجی اصفهانی

طرز پخت کوفته برنجی اصفهانی، شباهت ها و تفاوت هایی با نوع ساده آن دارد. سس و مایه کوفته برنجی اصفهانی را از روی دستور کوفته برنجی ساده درست کنید با این تفاوت که:

  1. به مایه کوفته، 3 پیمانه باقلای سبز پوست گرفته و خلال کرده اضافه کنید.
  2. به جای سبزی کوفته، از 2 پیمانه شوید ساطوری استفاده کنید.
  3. در صورت تمایل می توانید در سس کوفته، کمی زعفران آب کرده بریزید. رب گوجه فرنگی را از سس حذف کنید.
  4. مواد میانی کوفته را حذف کرده و در صورت تمایل چند عدد آلو در آب کوفته بریزید.
  5. برای اطمینان از اینکه مایه کوفته هنگام پختن وا نمی رود، می توانید یک عدد تخم مرغ به مایه کوفته اضافه کرده و با سایر مواد ورز دهید.

نکات پایانی

شما کدام یک از این دو نوع کوفته برنجی را ترجیح می دهید؟ کوفته، غذایی است که می توان آن را به صورت آش، سوپ و خورشت صرف کرد. در واقع، کوفته را می توان در چند دسته بندی متنوع آشپزی جای داد. کوفته سرد را می توان به عنوان یک نوع اردور خوشمزه، روی میز اردور قرار داد.

شما در این مقاله با طرز تهیه دو نوع کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی آشنا شدید که تنها تفاوت آن ها در تعدادی از مواد مورد استفاده است. دستور تهیه انواع کوفته به همین شکل است، شما بسته به سلیقه خود می توانید مواد مورد استفاده در کوفته ساده را تغییر داده و انواع کوفته با طعم های مختلف را تجربه کنید. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و مجلسی را نیز در خبرنگاران بخوانید.

منبع: setare.com
انتشار: 1 اسفند 1399 بروزرسانی: 1 اسفند 1399 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 1450

به "طرز تهیه کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته برنجی ساده و کوفته برنجی اصفهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید