خواص تخم مرغ؛ در هفته چند بار تخم مرغ بخوریم؟ خواص تخم مرغ

به گزارش وبلاگ پریها، بسیاری از ما از زمان کودکی با تخم مرغ درگیری های زیادی داشته ایم: یا از آن متنفر بودیم و والدین مان ما را مجبور به خوردن آن می کردند؛ یا آنکه برعکس، والدین مان باید تخم مرغ خوردن مان را کنترل می کردند.

خواص تخم مرغ؛ در هفته چند بار تخم مرغ بخوریم؟ خواص تخم مرغ
تخم مرغ؛ غذایی ضروری برای بچه ها.

این موضوع معمولا تا زمان بزرگ سالی نیز ادامه پیدا می نماید! بنابراین بیایید نگاهی به خواص تخم مرغ داشته باشیم و در ادامه، ببینیم در هفته چند بار باید این غذا را مصرف کنیم؟ با ما همراه باشید.

خواص تخم مرغ

بسیاری از متخصصان تغذیه، تخم مرغ را به عنوان غذای کامل معرفی می نمایند. علت این توصیف آن است که تخم مرغ از ویتامین های بسیار متنوع و زیاد، بعلاوه مواد معدنی مختلفی نظیر فسفر، سلنیوم، زینک، در کنار چربی های مفیدی نظیر اسید چرب امگا 3 و کلسترول خوب (HDL) و بسیاری مواد مفید دیگر بهره می برد. علت مهم تر این نام گذاری، بهره مندی تخم مرغ از پروتئین کامل، آن هم در مقادیر زیاد است!

به همین علت می توان آن را به طور روزانه در رژیم غذایی مصرف کنید و از خواص بی نظیر آن برای سلامتی و سیرنمایندگی بالای آن بهره ببرید. از جمله ویتامین های موجود در تخمه مرغ می توان به این موارد اشاره نمود: ویتامین A، اسید فولیک، ویتامین B2، ویتامین B5، ویتامین B12، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K و ویتامین B6. 5 ویتامین اول این فهرست به مقادیر زیاد در تخم مرغ یافت می شوند و شما می توانید آن را به عنوان یکی از منابع مهم خود برای دریافت روزانه ویتامین های گفته شده در نظر بگیرید.

خواص تخم مرغ اما به ویتامین های آن منحصر نمی گردد ؛ موضوع مهم تر، پروتئین آن است: گفته می گردد که یک تخم مرغ بزرگ در خود 6.3 گرم پروتئین کامل دارد. پروتئین کامل در واقع به مجموعه آمینواسیدهایی گفته می گردد که بدن شما به آن ها احتیاج دارد. بنابراین شما با خوردن تخم مرغ خواهید توانست تمامی پروتئین های مورداحتیاج خود را تأمین کنید و این یکی از شگفت انگیزترین خواص تخم مرغ به شمار میرود. در ادامه فواید و مضرات زرده و سفیده تخم مرغ را به نوبت آنالیز خواهیم کرد.

فواید و مضرات زرده تخمه مرغ

مهم ترین نکته ای که باید درباره زرده تخم مرغ بگوییم آن است که: کلسترول موجود در زرده تخم مرغ برای سلامتی مضر نیست! در حقیقت دو نوع کلسترول متفاوت وجود دارد: کلسترول بد و کلسترول خوب.

اولی موجب بروز بیماری های قلبی و سکته و مسائل عروقی می گردد؛ اما کلسترول خوب این گونه نیست و وجود آن برای سلامتی ضروری است. برخلاف تصور عمومی ایرانیان، کلسترول موجود در تخم مرغ از نوع کلسترول خوب است. بنابراین مصرف تخم مرغ موجب بروز حمله قلبی نمی گردد.

زرده تخم مرغ را نباید از رژیم خود حذف کنید.

بسیاری مواقع پیشنهاد می گردد که تنها سفیده تخم مرغ را مصرف کنید، چراکه زرده آن مضر است. اما باید بدانید که به هیچ عنوان این گونه نیست و زرده تخم مرغ برای سلامتی شما بسیار مفید خواهد بود! وجود مقادیر بالایی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و زینک در تخم مرغ در کنار بسیاری از ویتامین هایی که در بخش قبلی معرفی کردیم، باعث شده تا زرده تخم مرغ نه تنها مضر نباشد، که ماده ای ضروری برای سلامتی شما به حساب بیاید.

تخم مرغ و کلسترول

در بالا گفتیم که بسیاری ایرانیان معتقدند تخم مرغ برای قلب خطرناک است، چراکه کلسترول آن بالاست. جالب است بدانید که تخم مرغ نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی ایفا می نماید! تخم مرغ از دو راه این کار را انجام می دهد:

1. کلسترول خوب یا HDL به مقادیر بالایی در تخم مرغ وجود دارد؛ این ماده برای حفظ سلامت عروق و قلب شما ضروری بوده و مصرف آن می تواند ریسک بروز حملات قلبی و بسیاری از مسائل عروقی را کاهش دهد.

2. تخم مرغ سطح تری گلسیرید خون را کاهش می دهد؛ این موضوع به علت وجود مقادیر زیاد امگا 3 و دیگر مواد مفید اتفاق می افتد. یکی از عوامل مهم در گرفتگی عروق و سکته قلبی تری گلسیرید بوده و تخم مرغ آن را کاهش خواهد داد.

خواص زرده تخمه مرغ برای بچه ها نیز زیاد بوده و این ماده برای رشد استخوان های آن ها ضروری است. به علاوه زرده تخم مرغ برای سلامت چشم، پوست، مو و متابولیسم بدن بچه ها و حتی بزرگ سالان مفید بوده و به طور کلی پیشنهاد می گردد چهار تا شش عدد تخم مرغ در رژیم غذایی بچه ها جای داده گردد.

فواید و مضرات سفیده تخم مرغ

در این قسمت از مقاله آنالیز خواص تخم مرغ، نوبت به آنالیز سفیده و خواص آن می رسد. بسیاری از ما با فواید سفیده تخم مرغ برای بدنسازی آشنا هستیم و می دانیم تخم مرغ یکی از منابع اصلی پروتئین کامل برای ورزشکاران است. سفیده کالری بسیار کمی دارد و در عوض پروتئین آن بالاست؛ همین است که بعضی متخصصان تغذیه آن را برای کاهش اشتهای افراد چاق به کار می برند. کالری کم سفیده و خاصیت بالای سیرنمایندگی آن به خوبی می تواند در کاهش اشتها مفید عمل کند.

از سوی دیگر مقدار چربی سفیده نیز بسیار پایین است. منبع اصلی کالری و چربی در تخم مرغ زرده آن است و سفیده، هر دوی این موارد را به مقدار کمی دارد. اما اگر می خواهید تخم مرغ را به عنوان وعده اصلی خود مصرف کنید، می بایست آن را به طور کامل بهره ببرید و سفیده را به تنهایی نخورید؛ چراکه منبع اصلی مواد معدنی و چربی تخم مرغ زرده آن است و 90 درصد از حجم سفیده را آب تشکیل می دهد. بنابراین سفیده به تنهایی برای یک وعده غذایی کامل کفایت نخواهد نمود.

سفیده تخم مرغ با داشتن مواد مغذی و مفید مختلف، تأثیرات مفید زیادی بر بدن شما خواهد داشت؛ از جمله این فواید می توان به این ها اشاره نمود:

1. مفید برای سلامت ناخن: اگر ناخن هایتان ضعیف و شنماینده است، سفیده تخم مرغ برای آن بسیار مفید خواهد بود!

2. حفظ سلامت مغز: یک ماده مفید برای سلامت مغز، کولین است. این ماده را می توانید در مقادیر زیاد در سفیده پیدا کنید.

سفیده تخم مرغ فواید چشمگیری برای بدن شما دارد.

3. مفید برای سیستم ایمنی بدن: سیستم ایمنی بدن به ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مختلفی احتیاج دارد که سفیده از بسیاری از آن ها بهره می برد.

4. مفید برای سوخت و ساز بدن: ویتامین های موجود در سفیده به بدن شما یاری خواهند کرد سوخت و ساز بدن شما در حالت استاندارد نگه داشته گردد و انرژی شما در میانه یا انتهای روز افت نکند.

درهفته چندبارتخم مرغ بخوریم

حال به یک سوال مهم می رسیم: درهفته چندبارتخم مرغ بخوریم؟ ضروری است بدانید که درباره مقدار استاندارد مصرف تخم مرغ در یک هفته بحث های زیادی وجود دارد و متخصصان تغذیه نیز نظر یکسانی در این زمینه ندارند؛ اما اگر بخواهیم یک عدد که اغلب دانشمندان تغذیه بر روی آن توافق دارند را در نظر بگیریم، آن یک تخم مرغ در روز یا 6 تخم مرغ در هفته است.

اگر شما در هفته 6 عدد تخم مرغ مصرف کنید، هم از مزایای آن به طور کامل بهره می برید و هم به خطرات احتمالی ناشی از مصرف زیاد آن دچار نمی شوید.

در اینجا یک سوال دیگر را نیز باید آنالیز کنیم: آیا مصرف شیرباتخم مرغ مسئله ای دارد؟ نمی توان گفت مصرف این دو ضرر جدی برای بدن به همراه دارد؛ چراکه در بسیاری از کیک و شیرینی ها چنین ترکیبی وجود دارد و اگر ترکیب این دو با یکدیگر خطرناک بود، این مواد خوراکی هرگز به وجود نمی آمدند. اما مصرف همزمان تخم مرغ پخته و شیر چه مسائلی می تواند داشته باشد؟

دو مشکل را می توان در اینجا نام برد: 1. سخت هضم بودن هر دوی این ها، که می تواند شما را دچار مسائل هاضمه ای کند و 2. این کار زمان فساد شیر و تخم مرغ را تسریع می نماید. فساد آن ها می تواند در بدن شما رخ دهد و این موضوع نیز شما را دچار مسائل گوارشی خواهد نمود.

اگر از شیرهای گیاهی استفاده می کنید، خوردن همزمان تخم مرغ و شیر گیاهی مانعی ندارد. ضمناً می توانید در مقاله خواص شیر سویا اطلاعات بیشتری درباره خواص این شیر گیاهی کسب کنید.

عوارض خوردن زیاد تخمه مرغ

حال که اغلب خواص تخم مرغ را آنالیز کردیم می توانیم به مضرات آن بپردازیم. مورد اول به مضرات زرده تخمه مرغ آب پز ارتباط دارد؛ باید دانست که اگر زرده تخم مرغ بیش از آب پز گردد و اصطلاحا زده آن حالت گچی پیدا کند، اولا بسیاری از مواد مغذی آن از بین می رود و در ادامه، هضم آن نیز برای معده شما سخت خواهد بود. روش صحیح پخت تخم مرغ این است که ابتدا بگذارید آب جوش بیاید، سپس تخم مرغ را به مدت 9 دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس آن را از آب جدا کنید تا پخت آن ادامه پیدا نکند.

چند مورد دیگر نیز در این زمینه اهمیت دارد:

1. حساسیت به تخم مرغ: اگر بدن شما واکنش آلرژیک به تخم مرغ نشان می دهد، به پزشک مراجعه کنید و برترین روش مصرف تخم مرغ برای خود را با یاری پزشک پیدا کنید.

آگاهی از مضرات تخم مرغ شما را به سوی مصرف درست آن هدایت می نماید.

2. میکروب معده: اگر تخم مرغ را خام بخورید و یا آنکه زرده آن بیش از مقدار ناپز باقی بماند، ممکن است دچار میکروب معده شوید. خوردن تخم مرغ عسلی مانعی ندارد؛ اما باید اجازه دهید تا مقدار ای زرده تخم مرغ بپزد.

3. افراد مبتلا به مسائل کبد و دیابت، ضروری است تخم مرغ را با مشورت پزشک خود مصرف نمایند.

همه چیز درباره خواص تخم مرغ!

در این مقاله مهم ترین موارد را درباره خواص تخم مرغ آنالیز کردیم و امید داریم برای شما مفید واقع گردد. شما می توانید با سرویس قصابی آنلاین، تخم مرغ و دیگر مواد پروتئینی را بدون احتیاج به خارج شدن از خانه خریداری نموده و آن را ظرف مدت زمان کوتاهی درب خانه خود دریافت کنید! از همراهی شما متشکریم.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 14 دی 1403 بروزرسانی: 14 دی 1403 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2398

به "خواص تخم مرغ؛ در هفته چند بار تخم مرغ بخوریم؟ خواص تخم مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص تخم مرغ؛ در هفته چند بار تخم مرغ بخوریم؟ خواص تخم مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید