820 میلیون گرسنه در جهان، چگونه گرسنگی را ریشه کن کنیم؟
به گزارش وبلاگ پریها، سرپرست انستیتو تحقیقات تغدیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه ریشه کنی گرسنگی به عنوان اولین آرمان اهداف توسعه پایدار، مانند دیگر آرمان های اهداف توسعه پایدار، اثرگذار و در عین حال اثرپذیر از دیگر مؤلفه های توسعه است، بیان نمود: از این رو، ریشه کنی فقر، پوشش همگانی سلامت، حفاظت از محیط زیست، ریشه کنی بی سوادی و فراوری و مصرف مسؤولانه از جمله اهدافی هستند که باید برای دستیابی به هدف ریشه کنی گرسنگی مد نظر قرار گیرند.

به گزارش خبرنگاران، دکتر سیدجلال الدین میرزای رزاز در پیغامی که به بهانه روز دنیای غذا در اختیار خبرنگاران گذاشته، آورده است: شعار سال جاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) حاکی از دغدغه ای دنیای است که گویا تمامی کوشش های قرن گذشته برای ریشه کنی گرسنگی را تا به امروز ناکام می انگارد.
هم اکنون بیش از 820 میلیون نفر در دنیا دچار گرسنگی بوده و از دریافت حداقل کالری محرومند. این در حالی است که در طی دهه های گذشته آمار اضافه وزن و چاقی با شیب بسیار تندی رو به افزایش گذاشته و دنیا، در کنار دغدغه برطرف گرسنگی، توأمان درگیر بیماری های مزمن ناشی از چاقی و اضافه وزن است. گویی آنچه طی قرن گذشته برای افزایش فراوری مواد غذایی و برطرف گرسنگی اجرا شده است، بیش از آنچه ما را به آرمان ریشه کنی گرسنگی رسانده باشد، به افزایش چاقی، ضایعات بالای مواد غذایی و تغییرات اقلیمی سوق داده است. از این رو ضروری است یک خرق عادت جدی در نظام غذا و تغذیه دنیای رخ دهد.
شعار رژیم غذایی سالم برای ریشه کنی گرسنگی که سال جاری به عنوان شعار روز دنیای غذا معرفی شده است، علاوه بر آنچه دسترسی به غذا و کالری کافی را به عنوان یک اصل لازم برای برطرف گرسنگی معرفی می نماید، اما در عین حال آن را کافی ندانسته و امنیت تغذیه ای و تأمین مواد مغذی کافی را به عنوان جنبه ای لازم و ضروری برای دستیابی به آرمان ریشه کنی گرسنگی قلمداد می نماید.
دستیابی به این هدف لاجرم تنها وظیفه سازمان ها و نهادهای دولتی، غیردولتی و فراملیتی نیست و تمامی شهروندان کره زمین در این راه مسؤول هستند.
رییس انجمن تغذیه ایران در این پیغام، با بیان اینکه دستیابی به ریشه کنی گرسنگی جوانب و دغدغه های دیگری نیز دارد که الزاماً مواجهه با آن ها از منظر حوزه غذا و تغذیه امکان پذیر نیست،آورده است: گسترش فعالیت های صنعتی که افزایش فراوری دی اکسیدکربن و گرمایش زمین را به دنبال داشته است، تغییرات بسیار شگرفی بر زیست بوم ها به همراه داشته و از ظرفیت افزایش فراوری غذا برای جمعیت رو به رشد دنیا کاسته است.
از این گذشته اتلاف و ضایعات مواد غذایی که بیش از 30 درصد کل مواد غذایی را به هدر می دهد، ضربه ای جدی به نهاده های فراوری و منابع طبیعی بر جای می گذارد و درصدی قابل توجه از کل گازهای گلخانه ای مسبب گرمایش زمین را به محیط منتشر می نماید. از این رو حوزه های متعددی از صنعت گرفته تا شهروندان، برای دستیابی به ریشه کنی گرسنگی دخیل هستند که اقدامات امروز آنها بر آنچه در آینده در انتظار ماست اثر گذار است.
منبع: خبرگزاری ایسنا