قرص ادویل چیست؟ (آشنایی با عوارض و موارد مصرف)
به گزارش وبلاگ پریها، قرص ادویل (Advil) از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی است که به عنوان مسکن شناخته شده و برای تسکین علائم آرتریت یا درد مفاصل، قاعدگی دردناک، دردهای مربوط به نقرس و آسیب های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد. سردرد، سرگیجه، اضطراب، افزایش خطر حمله قلبی و خستگی از عوارض مصرف این دارو می باشد. نام دیگر قرص ادویل، ایبوپروفن است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - خیلی ها با مشاهده اولین نشانه ها از درد به سراغ مسکن ها می فرایند. از آنجاییکه دستیابی به این داروها آسان بوده و تقریبا در تمامی داروخانه بدون نسخه به فروش می رسد به یکی از پرمصرف ترین داروها تبدیل شده است. اگرچه اکثریت افراد تصور می نمایند مسکن ها از داروهای بی ضرر هستند اما در واقعیت اینطور نیست و استفاده بیش از حد آن ها می تواند عوارضی برای سلامتی بدن به دنبال داشته باشد.
مصرف بی رویه مسکن ها چه بلایی بر سرمان می آورد؟
مصرف دارو مثل یک شمشیر دولبه است. یعنی همانطور که برای درمان بیماری ها مفید بوده در صورت مصرف خودسرانه مسائل جدی برای بیمار به وجود می آورد. مسکن ها یکی از پرطرفدارترین داروهایی هستند که خودسرانه و بدون تجویز پزشک برای هر نوع درد و در هر سن و سالی مصرف می شوند غافل از اینکه مسکن ها به هر شکلی که باشند (قرص، آمپول، شیاف و..) در صورت مصرف بیش از اندازه تهدید جدی برای سلامتی به شمار می آیند. دیکلوفناک، بروفن، ژلوفن و...که برای بهبود کمر درد، پا درد و سایر مسائل مورد استفاده قرار می گیرد از شایع ترین داروهای مصرفی در دنیا محسوب می گردد. خونریزی دستگاه گوارش از مهمترین عوارض مصرف زیاد مسکن هاست. خانم های باردار بیشتر در معرض عوارض این داروها هستند. بنابراین بهتر است این افراد استامینوفن ساده و غیرکدئین و همچنین داروهای ضد التهاب رایجی مثل ناپروکسن مصرف نمایند. البته این داروها هم باید زیر نظر پزشک و با توجه به دوز مصرفی مشخص شده باشد تا خطری جنین را تهدید نکند. در ادامه با قرص ادویل که یکی از معروف ترین مسکن هاست آشنا می شوید.
قرص ادویل چیست؟
قرص ادویل (Advil) از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی است که به عنوان مسکن شناخته شده و برای تسکین علائم آرتریت (التهاب مفصل)،قاعدگی دردناک، حملاتنقرسو آسیب های حین ورزش و نیز به عنوان تب بر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده می گردد. این دارو در بیشتر کشورها بدون نسخه فروخته می گردد و تقریبا در هر مرکز درمانی می توان آن را پیدا کرد. ادویل نام تجاری قرص ایبوپروفن می باشد.نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های دیگر | Motrin , Proprinal , IBU , ibuprofen |
موارد مصرف | درمان دردهای عضلانی و مفصلی برطرف دردهای قاعدگی درمان سردرد، کمردرد، دندان درد |
عوارض | سردرد، سرگیجه، اضطراب، افزایش خطر حمله قلبی، خستگی یا خواب آلودگی شدید، درد یا سوزش معده ، تهوع یا استفراغ ، مدفوع سیاه و قیری ، علایم شدید آنفلوآنزا، افزایش وزن ، کبودی یا خونریزی غیرطبیعی ، بثورات جلدی ، زخم های دهانی |
تداخل دارویی | داروهای ادرار آور، داروهای ضد درد (مثل استامینوفن)، آسپرین، قرص سرماخوردگی، داروهای ضد میکروبی، داروهای پایین آورنده قند خون، سیکلوسپورین، لیتیم، متوترکسات، الکل |
مقدار و نحوه مصرف قرص ادویل
قرص ادویل را می توان روزی 3 الی 4 بار مصرف کرد. توجه داشته باشید که این دارو را نباید برای درمان درد به مدت بیش از 10 روز و برای درمان تب به میزان بیش از سه روز مصرف کرد. در صورت ادامه درد و تب باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک می تواند در صورت صلاحدید ادویل را با مقادیر بیشتری برای بیمار تجویز کند. تجویز میزان دقیق این دارو برای بچه ها بستگی به سن و وزن کودک دارد.نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- مصرف دراز مدت این دارو به ویژه در سالمندان خطر حمله قلبی را بالا می برد.
- توصیه می گردد افرادی که سابقه ابتلا به بیماری هایی مثل آسم، فشار خون بالا، مسائل خونی، زخم معده، ناراحتی کلیه و دیابت دارند این دارو را با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف نمایند.
- از قرص ادویل در سه ماهه آخر بارداری استفاده نکنید.
- افرادی که به ترکیبات آسپرین حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده نمایند.
- بهتر است مسکن هایی مثل ادویل را بعد از غذا مصرف کنید.
- فهرست تمام داروهایی که مصرف می کنید (چه شیمیایی و چه گیاهی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است داروی ادویل با بعضی از داروهای دیگر تداخل داشته باشد.
- سالمندان بیشتر از سایرین در معرض خطر مسائل گوارشی و خونریزی دهنده هستند.
- از آنجاییکه این دارو در بعضی از افراد موجب سرگیجه یا خواب آلودگی می گردد. توصیه می گردد به هنگام رانندگی یا انجام فعالیت های دیگر احتیاط گردد.
- این دارو را بدون توصیه پزشک به بچه ها کوچکتر از 12 سال ندهید.
- در صورت بروز هرگونه اختلال در بینایی باید با پزشک مشورت گردد.
- دارو را بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید.
- در صورتی که مصرف یک وعده از دارو را فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید و در صورتی که زمان به یاد آوردن، همان زمان مصرف وعده بعدی باشد دوز مصرفی را دو برابر نکرده و فقط به مصرف دوز فعلی بسنده کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: drugs
منبع: setare.com