طرز تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی؛ یک غذای اصیل ایرانی
به گزارش وبلاگ پریها، یک ایرانی در هر جای این کره خاکی هم که باشد در جواب سوال غذای مورد علاقه ات چیست؟ حتما خواهد گفت قرمه سبزی! اما علت این همه عشق و وفاداری به این غذای اصیل ایرانی چیست؟ این خورش که از چند ماده اصلی ساده مثل گوشت، سبزی، لوبیا قرمز و… تهیه شده یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است و پای اصلی بیشتر ضیافت ها و مهمانی های ایرانی است. با این حال قرمه سبزی از آن دسته غذاهایی است که درست کردن آن محدود به این مناسبت ها نمی گردد و به عنوان یک ناهار به خصوص در روزهای تعطیل هم بسیار مورد پسند اعضای خانواده قرار می گیرید؛ به طوری که از لحظه ای که عطر خوش آن فضای خانه را پر می نماید، همه لحظه شماری می نمایند تا یک بشقاب از این خورش ناب ایرانی را نوش جان نمایند.
با این که تهیه قرمه سبزی با رب گوجه ساده است ولی هر کسی از پس خوب پختن آن بر نمی آید به طوری که ما معمولا کسی که بتواند قرمه سبزی خوب و جا افتاده ای بپزد را به عنوان یک آشپز درجه یک می شناسیم. این یک حقیقت است که هرکس قرمه سبزی مامان پز را از هر چیزی بیشتر دوست دارد ولی ما امروز طرز تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی را برایتان آماده نموده ایم تا بتوانید این خورش خوشمزه را هر وقت که هوس کردید با آسان ترین روش خودتان آماده کنید. بعلاوه نکات بسیار مهمی در ادامه این مطلب قرار داده ایم که بلد بودن آن ها برای هر آشپزی که عاشق این خورش است ضروری است.
مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی
- سبزی قرمه آماده پمینا خرید آنلاین 400 گرم
- گوشت مغز ران گوسفند با استخوان یا راسته بدون استخوان 350 گرم
- لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی دو سوم لیوان
- پیاز بزرگ یک عدد
- لیمو عمانی پنج عدد
- روغن به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آبغوره یک و نیم پیمانه
طرز تهیه قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی
مرحله اول
برای تهیه یک قرمه سبزی خوش عطر و طعم ابتدا باید لوبیا قرمز را از یک شب قبل با آب گرم خیس نموده و آب آن را چند بار عوض کنید تا کاملا نرم شده و راحت تر بپزد و نفخ آن گرفته گردد.
مرحله دوم
ابتدا یک ماهیتابه بزرگ بردارید و روی حرارت قرار دهید. سبزی قرمه تازه ای که دارید را با مقداری روغن داخل آن سرخ کنید. هر از گاهی سبزی را هم بزنید تا یکدست سرخ شوند. هنگامی که تغییر رنگ دادند و به رنگ سبز تیره در آمدند، حرارت را خاموش کنید. لوبیا خیس خورده را داخل یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا در حینی که شما بقیه مراحل را انجام می دهید نیم پز شوند.
مرحله سوم
یک عدد پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. پیاز خرد شده را داخل یک ماهیتابه بریزید و کمی روغن اضافه کنید. ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا پیازها سرخ شوند. دقت کنید که در این مرحله پیازها نباید کاملا سرخ شوند و باید کمی حالت خامی داشته باشند تا به گرفتن بوی گوشت یاری نمایند. هنگامی که پیازها طلایی شدند گوشت را اضافه کنید. گوشت و پیاز را کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. یک قاشق غذاخوری پر رب گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رب کاملا سرخ گردد.
مرحله چهارم
لوبیاهای نیم پز شده را داخل قابلمه بریزید و با گوشت کمی تفت دهید. به مقدار چهار لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید. حرارت را ملایم کنید تا گوشت و لوبیا بپزند. پس از این که گوشت و لوبیا کمی پختند، نوبت آن است که سبزی سرخ شده را اضافه کنید. سبزی و بقیه مواد را در حد مخلوط شدن تفت دهید. با چنگال چند سوراخ روی لیمو عمانی ایجاد کنید و داخل یک کاسه آب گرم بریزید. پس از چند دقیقه لیمو عمانی ها را از کاسه خارج کنید و داخل قابلمه بریزید. دوباره دو تا سه لیوان آب جوش داخل خورش بریزید.
مرحله پنجم
سپس حرارت را کم کنید تا خورش قرمه سبزی به آرامی بپزد تا جا بیافتد. پس از گذشت تقریبا دو ساعت خورش قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. در این مرحله نوبت اضافه کردن نمک و آبغوره است. پس از اضافه کردن این دو چاشنی بگذارید تا حدود یک ساعت بیشتر خورش بپزد و کاملا جا بیافتد و مزه دار گردد. در همین حین می توانید برنجی را که از چند ساعت قبل خیس نموده اید، بپزید و بگذارید دم بکشد تا یک بشقاب برنج دمی خوش عطر در کنار این خورش خوشرنگ و خوشمزه سرو کنید. خورشت قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی شما آماده است و می توانید آن را در کنار برنج اصیل ایرانی و یک کاسه ماست همزده یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
فوت و فن های تهیه قورمه سبزی
- اولین نکته مهم در طرز تهیه قرمه سبزی با رب، ریز خرد شدن سبزی آن است. هرچه سبزی ریزتر خرد شده باشد، خورش بهتر جا می افتد و در نتیجه هم خوشمزه تر می گردد و هم ظاهر بهتری خواهد داشت.
- ترکیب سبزی قرمه نکته دیگر حائز اهمیت است و بهتر است تا نسبت گشنیز و جعفری آن بیشتر باشد.
- برای تهیه قرمه سبزی پیشنهاد می گردد تا حتما از سبزی تازه استفاده گردد. چرا که هم عطر و طعم بهتری خواهد داشت و هم شامل ویتامین های بیشتری خواهد بود. اما اگر سبزی تازه در دسترستان نیست می توانید از سبزی فریز شده بهره ببرید و آن را از فریزر خارج کنید و همانطور یخ زده و به طور مستقیم داخل ماهیتابه بریزید و آغاز به سرخ کردن کنید.
- ضمناً سرخ کردن سبزی با روغن نباتی تاثیر به سزایی در خوشمزه تر شدن خورش دارد.
- برای جلوگیری از ایجاد نفخ پس از خوردن این خورش، حتما لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار تعویض کنید.
- توجه کنید که پیازها حتما باید ریز خرد شوند و در صورتی که آن ها را رنده کنید خورش قرمه سبزی تان شیرین خواهد شد. بعلاوه اگر پیاز را درشت خرد کنید خورش خوب جا نمی افتد.
- برای از بین بردن طعم تلخی لیمو عمانی آن را برای 15 دقیقه یا یک ساعت داخل یک کاسه آب گرم قرار دهید.
- در صورت تمایل می توانید یک قاشق چای خوری زعفران دم نموده داخل خورش بریزید تا عطر و رنگ دلپذیرتری بگیرد.
- اگر از آبلیمو در تهیه خورش قرمه سبزی استفاده می کنید، بهتر است آن را در مرحله آخر و پس از این که حرارت را خاموش کردید اضافه کنید تا طعم خورش به تلخی نزند.
- تهیه یک خورشت قرمه سبزی مجلسی و جا افتاده شاید کار آنچنان راحتی نباشد اما آنقدرها هم که فکرش را می کنید سخت نیست. این خورش کلاسیک و اصیل ایرانی را هم به روش گیاهی با پنیر کبابی و هم با گوشت قرمز می توانید تهیه کنید.