طرز تهیه شیرینی شاه پسند در خانه به روش قنادی

به گزارش وبلاگ پریها، شاه پسند یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که طعم آن شباهت زیادی به شیرینی نخودچی دارد؛ اما بافت آن به علت استفاده از آرد گندم کمی منسجم تر است. شیرینی شاه پسند به علت مقدار کوچکش برای پذیرایی در عید نوروز یا مهمانی ها گزینه مناسبی محسوب می گردد.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند در خانه به روش قنادی

روش های مختلفی برای تهیه این شیرینی وجود دارد؛ برخی از افراد آن را در فر می پزند، در حالی که دیگران ممکن است نسخه های بدون فر آن را ترجیح دهند. در این مقاله از خبرنگاران مگ طرز تهیه شیرینی شاه پسند را به چند روش مختلف آموزش می دهیم تا بتوانید متناسب با سلیقه و امکانات خود برترین گزینه را انتخاب کنید. اگر در پی یک دستور ساده برای تهیه این شیرینی هستید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند به روش قنادی

برای تهیه این شیرینی به روش قنادها باید به نکات و تکنیک های خاصی توجه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی شاه پسند را با جزئیات شرح می دهیم تا نتیجه کار حرفه ای و بی نقص باشد.

مواد مورد احتیاج

مواد لازممیزان
آرد قنادی150 گرم
آرد نخودچی150 گرم
پودر قند150 گرم
زرده تخم مرغیک عدد
پودر هلنصف قاشق چای خوری
کره یا روغن صاف150 گرم
شکلات تخته ایبرای تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافلبرای تزیین

خواندنی ها

طرز تهیه شیرینی گردویی

مراحل تهیه

  1. روغن و پودر قند را با هم مخلوط کنید و پنج دقیقه با همزن برقی بزنید تا سبک و سفید رنگ گردد.
  2. زرده تخم مرغ و پودر هل را اضافه نموده و به یاری همزن با سایر مواد مخلوط کنید.
  3. آرد گندم و آرد نخودچی را در یک ظرف جداگانه با هم ترکیب نموده و به تدریج روی مخلوط روغن و پودر قند الک کنید.
  4. بعد از این که همه مواد را با لیسک مخلوط کردید، خمیر شیرینی را به خوبی ورز دهید. به جای این کار می توانید خمیر را سه بار از چرخ گوشت رد کنید.
  5. خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و سه تا چهار ساعت در دمای محیط به آن استراحت بدهید.
  6. میزانی از خمیر را به میزان گردو داخل دست گلوله کنید و روی سینی فر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده اید، قرار دهید.
  7. سینی را به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فری که از قبل آن را روی 160 درجه سانتی گراد گرم نموده اید، بگذارید.
  8. سینی را از فر خارج کنید و در فضای محیط قرار دهید تا خنک گردد. سپس شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا کنید.
  9. شکلات تخته ای را به روش بن ماری ذوب کنید و با ماسوره روی شیرینی ها بریزید. سپس آن ها را داخل پودر پسته، بادام یا نارگیل بغلتانید.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه

برخی از افراد ممکن است به ترازو دسترسی نداشته باشند یا ترجیح دهند از پیمانه برای میزان گیری مواد استفاده نمایند. اگر شما هم جزء این دسته هستید، نگران نباشید. در این بخش، طرز تهیه شیرینی شاه پسند را با استفاده از پیمانه شرح می دهیم تا بتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید.

مواد مورد احتیاج

مواد لازممیزان
آرد قنادییک پیمانه
آرد نخودچییک پیمانه
پودر قندیک پیمانه
زرده تخم مرغیک عدد
روغن جامد یا نیمه جامدیک پیمانه
پودر هلنصف قاشق چای خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای خوری
شکلات تخته ایبرای تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافلبرای تزیین

خواندنی ها

انواع شیرینی عید نوروز

مراحل تهیه

  1. آرد قنادی، آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه سه بار الک کنید تا بافت سبک و یکدستی داشته باشند.
  2. روغن را یک بار ذوب کنید و اجازه دهید در دمای محیط مجددا سفت گردد.
  3. زرده تخم مرغ، روغن، پودر قند، پودر هل و پودر زنجبیل را در یک کاسه مخلوط نموده و با همزن برقی هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل گردد.
  4. پس از اینکه رنگ روغن کمی روشن شد، به تدریج آردهای الک شده را اضافه نموده و با لیسک مخلوط کنید. در این مرحله میزانی از خمیر را با دست گرد کنید تا مطمئن شوید ترک نمی خورد.
  5. خمیر را درون نایلون بگذارید و یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
  6. از خمیر به میزان یک گردو بردارید و آن را گرد کنید. سپس روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید، بچینید.
  7. سینی را به مدت 20 دقیقه داخل فری که از قبل روی 170 درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید.
  8. سینی را از فر خارج کنید و شیرینی های داخل آن را بعد از خنک شدن بردارید.
  9. برای تزیین شیرینی شاه پسند می توانید از شکلات آب شده، پودر نارگیل یا پودر مغزیجات مختلف بهره ببرید.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند بدون فر

شیرینی شاه پسند را می توان بدون فر هم تهیه کرد، بدون اینکه از کیفیت آن کاسته گردد. در این روش، از قابلمه برای پخت استفاده می کنیم تا نتیجه ای مشابه شیرینی های پخته شده در فر داشته باشیم.

مواد مورد احتیاج

مواد لازممیزان
آرد قنادییک لیوان
آرد نخودچییک لیوان
پودر قندنصف لیوان
زرده تخم مرغیک عدد
روغن صاف قنادی یا کرهنصف لیوان
پودر هلنصف قاشق چای خوری
شکلات تخته ایبرای تزیین
پودر نارگیل، پسته و بادام یا ترافلبرای تزیین

خواندنی ها

طرز تهیه شیرینی ساق عروس

مراحل تهیه

  1. شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهید، یک قابلمه بزرگ روی آن بگذارید و درب آن را با دم کنی بپوشانید تا کاملا گرم گردد. این روش باعث می گردد گرما به صورت یکنواخت درون قابلمه پخش گردد و شیرینی ها به خوبی بپزند.
  2. زرده تخم مرغ، پودر قند، روغن صاف قنادی و پودر هل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی هم بزنید تا رنگ مواد روشن گردد.
  3. مخلوط آرد نخودچی و آرد سفید قنادی که از قبل سه مرتبه الک نموده اید را به تدریج به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یک خمیر لطیف و یکدست داشته باشید.
  4. خمیر را برای چند دقیقه با نوک انگشت ورز دهید تا انسجام پیدا کند. سپس آن را داخل یک کیسه نایلونی قرار داده و اجازه دهید حدود یک ساعت در محیط آشپزخانه بماند.
  5. پس از استراحت، خمیر را به قسمت های کوچک تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل گرد فرم دهید.
  6. داخل قابلمه ای که از قبل گرم شده است، 2 لایه کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی ها را با کمی فاصله روی آن بچینید.
  7. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید شیرینی ها حدود 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
  8. پس از اتمام پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید شیرینی ها خنک شوند. در نهایت، آن ها را از قابلمه خارج نموده و با شکلات آب شده و پودر پسته، بادام و نارگیل تزیین کنید.

خواندنی ها

طرز تهیه شیرینی دانمارکی

طرز تهیه شیرینی شاه پسند بدون تخم مرغ

امکان تهیه این شیرینی بدون زرده تخم مرغ هم وجود دارد. در این حالت به موارد زیر احتیاج دارید:

  • 70 گرم آرد قنادی
  • 400 گرم آرد نخودچی
  • 190 گرم پودر قند الک شده
  • 200 گرم روغن جامد خانگی
  • یک قاشق چای خوری پودر هل
  • نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل

طرز تهیه این شیرینی بدون زرده تخم مرغ شباهت زیادی به روش های قبلی دارد. تنها تفاوت این است که آردهای الک شده را باید به تدریج و با دور کند همزن با سایر مواد مخلوط کنید. سپس خمیر به دست آمده را بدون استراحت دادن به صورت گرد درآورید و به مدت 18 تا 20 دقیقه داخل فر (دمای 180 درجه سانتی گراد) بگذارید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی شاه پسند

برای داشتن شیرینی های خوش طعم و باکیفیت ضروری است نکات زیر را رعایت کنید:

  • اگر می خواهید شیرینی های نرم و بدون ترک داشته باشید، خمیر را به خوبی ورز دهید یا آن را از چرخ گوشت رد کنید. خوب مخلوط نشدن خمیر یکی از مهم ترین دلایل ترک خوردن این شیرینی است. علاوه بر این، دقت کنید سطح خمیر هنگام فرم دادن آن کاملا صاف و بدون ترک باشد.
  • قبل از جدا کردن شیرینی ها از کاغذ روغنی، اجازه دهید حداقل 30 دقیقه در دمای محیط خنک شوند. سپس آن ها را جابه جا کنید. این شیرینی به علت وجود آرد نخودچی بافت لطیفی دارد و در صورت گرم بودن ممکن است خرد گردد.
  • برای ایجاد طعم متفاوت می توانید علاوه بر هل، میزانی پودر زنجبیل هم به مواد اولیه خود اضافه کنید. این کار کاملا سلیقه ای است و طعم قوی تری به شیرینی می دهد.

خواندنی ها

طرز تهیه شیرینی پنجره ای

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 اسفند 1403 بروزرسانی: 19 اسفند 1403 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2418

به "طرز تهیه شیرینی شاه پسند در خانه به روش قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی شاه پسند در خانه به روش قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید