ترجمه رسمی دانشنامه
به گزارش وبلاگ پریها، ترجمه رسمی ترجمه ای است که به وسیله مترجم مورد تایید قوه قضائیه ترجمه می گردد. ترجمه رسمی ممهور به مهر مراجع قانونی مربوطه (از جمله دانشگاه، دادگستری، وزارت امور خارجه، دارالترجمه رسمی) می رسد و تبدیل به یک سند رسمی می گردد و در نتیجه، ماهیت حقوقی پیدا می نماید.
اگر تصمیم دارید با هدف تحصیل، یافتن شغل یا مهاجرت، به کشور دیگری سفر کنید، دانشنامه یکی از مدارک ضروری است که باید به همراه داشته باشید. خارج از ایران، هیچ نهاد رسمی ای، از جمله دانشگاه های خارج از کشور یا سازمان های حرفه ای، مدارک تحصیلی شما را قبول نمی نمایند، مگر اینکه به صورت رسمی و معتبر ترجمه شده باشند. دانشنامه هم، به اسم مدرک تحصیلی، از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه، با مفاهیم دانشنامه و ترجمه رسمی بیشتر آشنا خواهیم شد.
دانشنامه چیست؟
پس از فارغ التحصیلی از موسسات معتبر دانشگاهی، مدرک تحصیلی (کاردانی،کارشناسی، کارشناسی ارشد و...) دریافت می کنیم. این مدرک به اسم گواهی موقت شناخته می گردد و قابل ترجمه نیست و فقط برای موارد استفاده داخل کشور کاربرد دارد.
برای اخذ دانشنامه، به اسم مدرک معتبر و رسمی، باید یک سری مراحل اداری را طی کنید و بعلاوه، با دانشگاه تسویه حساب کنید. دانشنامه از مدارک معتبر تحصیلی است و برای ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، اعتبار دارد و قابل ترجمه رسمی است. به علاوه، دانشنامه به تایید دادگستری و وزارت امور خارجه می رسد. حتما پیشنهاد می کنم کار ترجمه رسمی را به یک دارالترجمه معتبر مثل دارالترجمه آنلاین ساترا بسپارید; یکی از دلایل این پیشنهاد امکانات زیادی است که دارالترجمه ساترا به شما ارائه می دهد مثل: آنالیز مدارک پیش از ارسال اصل مدارک، آنالیز ترجمه پیش از پرینت، گزارش مرحله به مرحله سفارش به کاربر و بدون احتیاج به مراجعه حضوری این ویژگی ها، دارالترجمه ساترا با تمامی دارالترجمه ها متمایز می نماید.
ترجمه رسمی چیست؟ و چرا ترجمه معتبر مورد احتیاج است؟
ترجمه رسمی ترجمه ای است که به وسیله مترجم مورد تایید قوه قضائیه ترجمه می گردد. ترجمه رسمی ممهور به مهر مراجع قانونی مربوطه (از جمله دانشگاه، دادگستری، وزارت امور خارجه، دارالترجمه رسمی) می رسد و تبدیل به یک سند رسمی می گردد و در نتیجه، ماهیت حقوقی پیدا می نماید.
از قوانین ترجمه رسمی می توان به این موارد اشاره نمود:
ترجمه باید به امضا و تایید مترجم یا دارالترجمه رسمی برسد.
ترجمه باید دقیق باشد و گواهی صحت ضمیمۀ آن گردد.
ترجمه رسمی باید در قالب مخصوص اسناد رسمی صورت بگیرد.
همه اطلاعات باید کلمه به کلمه و به صورت، دقیق ترجمه شوند. هیچ گونه تغییری نباید صورت بگیرد، حتی از واژگان مترادفی که ممکن است معنا را تغییر دهد نباید استفاده نمایند.
مراحل ترجمه رسمی دانشنامه
برای ترجمه رسمی و دریافت تاییدات دانشنامه، باید مراحل زیر را طی کنید:
1- دریافت دانشنامه با مهر و امضای رئیس دانشگاه به همراه ریزنمرات و برگه تسویه حساب از دانشگاه
2- دریافت تاییدیه و مهر ترجمه رسمی بلامانع است از:
وزارت علوم ( برای دانش آموختگان دانشگاه های سراسری، غیر انتفاعی، علمی کاربردی، پیغام نور)
وزارت بهداشت (برای دانش آموختگانی که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحصیل نموده اند)
سازمان مرکزی دانشگاه آزاد (برای دانشنامه های دانشگاه آزاد که هولوگرام ندارند)
3- ارائه مدارک به دارالترجمه رسمی جهت ترجمه رسمی
4- دریافت تاییدیه از دادگستری و وزارت امور خارجه
بعلاوه، در فرایند مراحل ترجمه رسمی دانشنامه موارد زیر بایستی در نظر گرفته شوند:
دانشنامه، پیش از ترجمه، باید حتما به تایید وزارت خانه مربوطه رسیده باشد.
برای دریافت تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه، باید ریزنمرات به دانشنامه پیوست شده باشند.
ترجمه دانشنامه به صورت آزاد فاقد اعتبار است و حتماً، بایستی مترجم رسمی کار ترجمه رسمی را انجام دهد.
املای صحیح لاتین نام و نام خانوادگی، نام پدر و محل صدور شناسنامه فرد متقاضی ترجمه رسمی دانشنامه و نام دانشگاه ضروری است.
چه نکاتی در ترجمه رسمی دانشنامه باید رعایت گردد ؟
ترجمه رسمی دانشنامه، با توجه به کاربردش، از اهمیت بالایی برخوردار است. هرگونه تغییر در واژگان و جزئیات سند آموزشی،می تواند بر ارزیابی داوطلب از سوی موسسات پذیرش تاثیر بگذارد.
در ادامه، به قوانینی اشاره می کنیم که مترجم رسمی هنگام ترجمه بایستی مد نظر قرار دهد.
ترجمه کلمه به کلمه و بدون ویرایش - هدف از ترجمه رسمی دانشنامه فقط انتقال دقیق اطلاعات درج شده در دانشنامه است و احتیاجی به ارائه توضیحات دیگر و یا نظرات تحریریه نیست. دانشنامه باید، به صورت کلمه به کلمه، از زبان مبدا به زبان مقصد ترجمه گردد.
سند خوانا و واضح - از آنجایی که مترجم از روی سندی که شما در اختیارش قرار می دهید آغاز به ترجمه می نماید، بایستی توجه داشته باشید که سند دانشنامه خوانا و بدون خط خوردگی باشد و مهر و علامتی روی اطلاعات موجود در متن وجود نداشته باشد. در غیر اینصورت، ممکن است اطلاعات مهم خدشه دار شوند.
یاری گرفتن از مراجع علمی- مترجمان رسمی متخصص در درک اصطلاحات مختلف علمی، عبارات، اختصارات و ژانرهای آکادمیک هستند. با این حال، همواره زمینه های نو آموزشی به وجود می آیند و شاخه های نوینی به دنیای علوم افزوده می گردد. به همین علت، ممکن است مترجم به منابع اضافی احتیاج داشته باشد. در این موارد، متقاضی ترجمه می تواند منابع یا واژه نامه یا شیوه نامه های مربوط به زمینه تخصصی اش را به مترجم رسمی ارائه دهد. این کار سردرگمی مترجم را در خصوص مفاهیم رفع می نماید و در نتیجه، مترجم می تواند اصطلاحات دقیق تری را از زبان مقصد ارائه دهد.
یادتان باشد:
تمبر، هولوگرام و نشان هایی که روی مدرک ترجمه شده درج می گردد نباید مخدوش باشند.
اطمینان حاصل کنید که فایل ترجمه شده، تا چند ماه، در سیستم دارالترجمه رسمی ذخیره بماند.
ترجمه نهایی را به تایید یک یا دو متخصص رشته مربوطه و مسلط به زبان مقصد برسانید.
انتخاب یک دارالترجمه و مترجم رسمی معتبر و مجرب نقش به سزایی در دقت و کیفیت ترجمه رسمی دانشنامه دارد.
ترجمه رسمی دانشنامه به چه زبانی انجام می گیرد؟
پیش از ترجمه رسمی از شرایط کشور مورد نظر اطلاع کسب کنید. چرا که بعضی کشورها زبان خاصی را معین نموده اند و مدارک حتماً باید به آن زبان ترجمه گردد.
ترجمه رسمی دانشنامه چقدر طول می کشد؟
به طور معمول، ترجمه رسمی دانشنامه 2 روز کاری طول می کشد و در صورت احتیاج به دریافت تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه، 3 الی 4 روز کاری دیگر هم به آن اضافه می گردد. در موارد زیر، ممکن است فرایند ترجمه رسمی دانشنامه بیشتر طول بکشد.
اگر بخواهید مدارک تان را برای بیش از یک دانشگاه بفرستید، باید دانشنامه را به زبان های مورد نظر ترجمه کنید.
بعضی دانشگاه های بین المللی مدارک مرتبط دیگری را هم، مانند بعضی گواهینامه ها، احتیاج دارند. بنابراین، با افزایش تعداد اسناد، زمان مورد احتیاج برای ترجمه هم افزایش خواهد یافت.
جمع بندی
شما برای مهاجرت تحصیلی و کاری به ترجمه رسمی مدارک خود از جمله دانشنامه احتیاج دارید. دارالترجمه ساترا می تواند ترجمه رسمی مدارک شما را همراه با تأییدات دادگستری و امور خارجه به زبان های مختلف مانند انگلیسی، فرانسوی، روسی، ترکی، عربی، آلمانی و اسپانیایی انجام بدهد. خدمات نوین دفتر ترجمه رسمی ساترا به گونه ای است که برای دریافت خدمات ترجمه هیچ احتیاجی به مراجعه حضوری به دارالترجمه ندارید. پیک رایگان دارالترجمه برای ارسال و دریافت مدارک در شهر تهران ارسال می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02145391000 تماس بگیرید.
منبع
منبع: خبرگزاری دانشجو