5 روش برای افزایش عمر قطعات کامپیوتر

به گزارش وبلاگ پریها، صرف نظر از پیشرفت های انجام شده در فرآیندهای فراوری یا قیمت بالای قطعات کامپیوتر، همه چیز انتها روزی خراب می گردد. هرچند بعضی از قطعات معمولاً بسیار بیشتر از دیگران دوام می آورند (مثلاً 20 سال در مقایسه با 5 سال)، در نهایت عمر مفید قطعات کامپیوتر به شانس هم بستگی دارد.

5 روش برای افزایش عمر قطعات کامپیوتر

بنابراین، رعایت بعضی اصول اولیه نگهداری کامپیوتر ضرری ندارد. با این کار نه تنها شانس تجربه طولانی و بدون حادثه با قطعات خود را به حدبیشتر می رسانید، بلکه می توانید هنگام فروش آن ها نیز قیمت بیشتری طلب کنید. در ادامه 5 نکته ساده برای افزایش عمر قطعات کامپیوتر را مطرح نموده ایم که توصیه می کنیم آن ها را به کار بگیرید.

از فشار طولانی مدت پرهیز کنید

بیایید واضح بگوییم، قطعات کامپیوتر شما برای استفاده زیاد طراحی شده اند. ساخت یک کامپیوتر قدرتمند و استفاده نکردن از قابلیت های آن بی معنی است. با این حال، انواع مختلفی از فشارها وجود دارد. بازی های ویدیویی، ویرایش ویدیو، استریم و مدل سازی سه بعدی از جمله فشارهای بی خطر برای بیشتر سیستم ها هستند، به شرطی که سخت افزار مناسب برای پشتیبانی از آن ها را داشته باشید.

اما سپس فشارهای سخت تر و سنگین تری نیز وجود دارند، مانند استخراج ارزهای دیجیتال، وظایف هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، بنچمارک های مصنوعی و حتی اورکلاکینگ. البته، اگر این کارها به صورت مسئولانه و با کاهش ولتاژ کارت گرافیک یا تنها در مواقع خاص انجام شوند، خطر خرابی سخت افزار شما به طور قابل توجهی بیشتر از زمانی که در حال بازی هستید نخواهد بود.

با این حال، سعی کنید این کارهای سنگین را به طور مداوم و 24 ساعته روی کامپیوتر خود اجرا نکنید، زیرا می تواند به پردازنده (CPU)، کارت گرافیک (GPU) و درایوهای ذخیره سازی شما فشار آورده و در طول زمان منجر به خرابی آن ها گردد. در خصوص ذخیره سازی نیز، باید سعی کنید تعداد چرخه های نوشتن روی SSD خود را به حداقل برسانید. هر SSD دارای عمر محدودی است و فرسودگی حافظه فلش یک واقعیت است. می توانید با خالی نگه داشتن 15 تا 20 درصد از فضای SSD خود، عمر آن را افزایش دهید، تا هیچ سلولی بیشتر از بقیه فرسوده نگردد.

بعلاوه، از اورکلاک کردن پردازنده و کارت گرافیک خود بپرهیزید، مگر اینکه افزایش عملکرد قابل توجهی حاصل گردد.

مراقب گرمای بیش از حد باشید

احتمالاً به خوبی می دانید که تمام قطعات کامپیوتر گرما فراوری می نمایند و این گرما باید به درستی مدیریت گردد. در شرایط عادی، خنک نماینده CPU، فن های کارت گرافیک، فن های کیس و هیت سینک های SSD به طور مشترک این وظیفه مهم را انجام می دهند. اما زمانی که یک یا چند جزء به درستی عمل ننمایند، دما می تواند به سرعت افزایش یابد. برای مثال، اگر ورودی های هوای لپ تاپ خود را مسدود کنید، می تواند منجر به افزایش دمای CPU، کارت گرافیک (GPU) و SSD گردد.

عدم وجود جریان هوای کافی در کیس دسکتاپ یا اجرای مداوم پردازنده اورکلاک شده نیز می تواند باعث افزایش دمای کامپیوتر گردد. اگر مسائل اساسی را برطرف نکنید، این امر می تواند به تدریج باعث کاهش عمر قطعات کامپیوتر شما شده و در نهایت به خرابی آن ها منجر گردد. بنابراین، هرگز ارزش داشتن جریان هوای مناسب، خنک نماینده CPU با کیفیت، تنظیمات بهینه فن ها، استفاده مؤثر از خمیر حرارتی و هیت سینک های SSD (برای درایوهای با عملکرد بالا) را نادیده نگیرید.

مراقب گرد و غبار باشید

گرما در طول زمان باعث خرابی قطعات کامپیوتر می گردد، اما گرد و غبار چیزی است که می تواند این روند را تسریع کند. تجمع گرد و غبار و آلودگی روی هر یک از قطعات کامپیوتر باید زنگ خطری برای شما باشد. من نمی گویم که هر هفته یا هر ماه به طور وسواس گونه کامپیوتر خود را تمیز کنید، اما هر چند ماه یک بار باید کامپیوتر خود را به طور کامل تمیز کنید.

چه در حال تمیز کردن هیت سینک خنک نماینده های CPU و GPU، فن های کیس، فیلترهای گرد و غبار، رادیاتورها، یا حتی مادربرد و SSDها باشید، مطمئن شوید که آن ها را تسلیم گرد و غبار نمی کنید. در موارد شدید، گرد و غبار می تواند دما را تا حد خطرناکی افزایش داده و به آرامی قطعات کامپیوتر شما را آسیب زده و در نهایت باعث خرابی آن ها گردد.

استفاده از پاور باکیفیت

تا اینجا درباره گرما و گرد و غبار صحبت کردیم، اما تامین برق نیز یکی دیگر از موارد مهم در حفاظت از قطعات است. بدون یک پاور قابل اعتماد، قطعات ارزشمند خود را به خطر می اندازید. اگر یک پاور مناسب نداشته باشید، نوسانات و افزایش ناگهانی ولتاژ می تواند باعث خاموش شدن سیستم و حتی بدتر از آن، خرابی قطعات گردد.

با توجه به نیازهای برقی پردازنده ها و کارت های گرافیک مدرن، صرفه جویی در پاور کاری عاقلانه نیست. شاید در کوتاه مدت چند دلار پس انداز کنید، اما در بلندمدت با از دست دادن هزاران دلار روبرو خواهید شد. مطمئن شوید که از برندهای معتبر استفاده می کنید و پاوری انتخاب کنید که در لیست رتبه بندی پاورهای کامپیوتر جایگاه بالایی داشته و از سوی چندین منبع معتبر آنالیز و تأیید شده باشد.

از تماس غیرضروری با قطعات کامپیوتر خودداری کنید

ممکن است این نکته عجیب به نظر برسد، اما هرچه کمتر به صورت فیزیکی با قطعات کامپیوتر خود تعامل داشته باشید، احتمال آسیب رساندن تصادفی به آن ها نیز کمتر خواهد شد. البته، هنگام اسمبل کردن کامپیوتر برای اولین بار و چند بار در طول سال که برای تمیزکاری ضروری است، باید دستان خود را وارد کیس کنید، اما اگر همه چیز به خوبی کار می نماید، از دست کاری قطعات پرهیز کنید.

به جز حرفه ای ها، بیشتر کاربران نیازی ندارند که بیشتر از حد لازم به داخل کیس کامپیوتر خود دست بزنند. ممکن است در حین دست کاری داخل کیس، تصادفاً بعضی از کانکتورهای مادربرد یا تیغه های فن را خم کنید. بنابراین، برای افزایش عمر قطعات خود، مقدار تماس با آن ها را به حداقل برسانید. به جز در مواقع عیب یابی و زمانی که دقیقاً می دانید چه کاری انجام می دهید، بگذارید قطعات همان طور که هستند باقی بمانند.

طول عمر پردازنده، مادربرد، یا منبع تغذیه به طور قابل توجهی با طول عمر یک SSD یا کارت گرافیک فرق دارد. بعضی از قطعات می توانند بیش از 10 سال بدون هیچ مسئله ای کار نمایند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است در کمتر از 3 سال خراب شوند. با این حال، همچنان می توانید با تمیز نگه داشتن، خنک کردن و ایمن کردن آن ها، عمر قطعات کامپیوتر خود را افزایش دهید.

هرچه نگهداری کامپیوتر شما بهتر باشد، احتمال عمر طولانی تر قطعات افزایش می یابد. بنابراین، سعی کنید این نکات را رعایت کنید و امیدوار باشید که در نتیجه، کامپیوترتان دوام بیشتری داشته باشد. در نهایت باید بگوییم برای خرید کیس کامپیوتر یا سایر قطعات، می توانید به سایت خبرنگاران سر بزنید.

منبع: XDA

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 11 شهریور 1403 بروزرسانی: 11 شهریور 1403 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2330

به "5 روش برای افزایش عمر قطعات کامپیوتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 روش برای افزایش عمر قطعات کامپیوتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید