کراتینه کردن مو و عوارض و خطرات آن
به گزارش وبلاگ پریها، کراتینه کردن مو روشى موثر براى نرم کردن، افزایش درخشندگى و صاف کردن موهاى آسیب دیده و خشک است. اما قبل از کراتینه، باید خساراتى که به ساختار مو وارد مى شود را بشناسید.
کراتین یکى از رایج ترین موادى است که در صنعت آرایشى و بهداشتى کاربردهاى گسترده اى دارد. زمانی که فیبر موجود در ساختار مو، در اثر استفاده هاى مکرر سشوار، اتو کشیدن مو، قرار دریافت زیاد در معرض اشعه هاى خورشیدى و یا استفاده بیش از حد از محصولات شیمیایى، از بین رفته است، با استفاده از کراتین مى توان فیبر از دست رفته را بازگرداند.
کراتین نوعى پروتین است که در مو، پوست و ناخن ها یافت مى شود، همچنین این ماده در بعضى اندام هاى داخلى و غدد بدن نیز حضور دارد. در حقیقت، کراتین نوعى پروتین است که نقش حفاظت را به عهده دارد. کراتینه کردن داراى عوارض جانبى کوتاه مدت و بلند مدت زیادى است و بهتر است قبل از اقدام به این کار، تمام جوانب آن را در نظر بگیرید.
1. تا 72 ساعت نباید موهایتان را بشویید
بعد از کراتینه کردن، 3 روز نمى توانید شستشوى ماهایتان را انجام دهید. این یکى از مواردی است که ممکن است در فعالیت هاى روزانه فرد تداخل ایجاد کند و حتى اگر موهایتان تماسى با آب داشت، باید سریعا اقدام به اتو کشیدن مو ها بکنید.
2. موهایى به شدت لخت و صاف!
پس از انجام کراتینه، مو ها بسیار صاف مى شوند. که این موضوع باعث مى شود ظاهرتان عجیب و غیر عادى به نظر برسد. بنابراین، بهتر است تا چند روز بعد از کراتینه در جمع و مهمانى ها حاضر نشوید تا حالت مو طبیعى تر شود.
3. تهدیدى جدى براى سرطان!
یکى از عوارض طولانى مدت کراتینه این است که باعث ایجاد سرطان مى شود. کراتین داراى ماده اى شیمیایى به نام فرمالدئید است که به عنوان القا کننده سرطان در بین مردم شناخته شده است. به خصوص آرایشگران که به طور مرتب با کراتین سر و کار دارند بیشتر از سایرین در معرض البتلا به سرطان هستند.
4. ریزش مو
پس از چند بار شستشوى موها، متوجه نازک شدن ضخامت موهایتان مى شوید. جدى ترین و مهم ترین عارضه کراتینه کردن، متاسفانه همین ریزش مو است که براى همه افراد موضوع ناراحت کننده ای به شمار می رود.
بیشتر بخوانید- 6 نکته بسیار مهم که قبل از لیزر مو های زائد باید بدانید
- جراحی های زیبایی پر طرفدار در ایران کدامند؟
- چگونه پوستی سالم داشته باشیم؟
5. تحریک چشم و پوست
یکى دیگر از آسیب هاى کراتینه، واکنش هاى آلرژیکى مى باشد که ممکن است رخ دهد. بعضى از افراد، پس از کراتینه کردن، دچار خارش و سوزش در ناحیه پوست و چشم مى شوند. بنابراین باید دقت کرد که این درمان در یک سالن زیبایی معتبر که داراى تهویه هواى مناسب باشد، صورت بگیرد.
6. آسیب دیدن مو ها
پس از گذشت مدتى ممکن است مو ها آسیب دیده به نظر برسد. اثر کراتینه کردن مو ها حداکثر تا 5 ماه باقى مى ماند و بعد از آن مو ها ظاهرى مجعدتر از قبل پیدا مى کنند.
7. بانوان باردار سراغ کراتینه کردن مو نروند!
به زنان باردار توصیه می شود حداقل در زمان بارداری کراتینه مو انجام ندهند. زیرا این امر می تواند بر سلامتی آن ها و سلامت کودک آن ها تأثیر بگذارد. کراتین حاوی فرمالدئید است و طبق گزارشات این ماده شیمیایی می-تواند عامل ایجاد سرطان باشد. این در حالی است که میزان فرمالدهید در مواد کراتینه مو 5 برابر بیشتر از حالت طبیعی می باشد.
با وجود همه این مسائل و همچنین هزینه ى. بالاى این کار، باز هم در سرتاسر دنیا، کراتینه طرفداران خاص خود را دارد. اما مى توان با روش هاى خانگى و خرید یا تهیه ماسک هاى نرم کننده مو، از کراتینه کردن دست کشید. علاوه بر این شامپو ها یا ماسک هایى در بازار موجود است که حاوى کراتین هستند که استفاده از آن ها هم تاثیر به سزایى بر لطافت مو خواهد داشت. همچنین با بهبود بخشیدن رژیم غذایى خود که سرشار از پروتین و ویتامین ها باشد، مى توان موهایى شاداب و لطیف داشت.
منبع: فرارو