نرگس آبیار بار دیگر نظر تماشاگران را جلب کرد
به گزارش وبلاگ پریها، تهران (پانا) - فیلم ابلق در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر پیروز به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. در این بخش، فیلم های شیشلیک ساخته محمدحسین مهدویان و فیلم بی همه چیز محسن قرایی در صندلی دوم و سوم قرار گرفتند.
نرگس آبیار، کارگردان شناخته شده چند دوره اخیر جشنواره فیلم فجر در سی و نهمین دوره از جشنواره فیلم فجر با فیلم ابلق که به تهیه کنندگی همسرش، محمدحسین قاسمی ساخته شده است، حضور دارد.
فیلم تازه نرگس آبیار با نام ابلق که پیش از این با نام بی وقتی پروانه ساخت گرفته بود با موضوع خانوادگی در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر داوری می گردد.
آبیار با شبی که ماه کامل شد، نفس و شیار 143 و جوایزی که با این فیلم ها کسب کرد، به عنوان یک فیلمساز زن در سینمای ایران عرض اندام نموده بود، در فیلم تازه اش که بار دیگر با موضوع زنان ساخته می گردد به سراغ یک سوژه اجتماعی رفته است.
فیلم ابلق از اواخر اردیبهشت در لوکیشنی واقع در شمال تهران جلوی دوربین رفته است.
داستان فیلم ابلق چیست؟
هنوز از خلاصه ای از داستان فیلم ابلق منتشرنشده اما شنیده ها حاکی است علی رغم اینکه بیشتر بازیگران اصلی این فیلم با فیلم های ساخته شده قبلی نرگس آبیار مشترک است اما هرکدام با نقش و بازی کاملا متفاوت در این فیلم بازی نموده اند.
پیش از این امین میری پیرامون حضورش در فیلم سینمایی ابلق گفته بود: به شخصه افتخار این را داشتم که بعد از فیلم سینمایی شبی که ماه کامل شد بار دیگر همکاری مشترکی را با نرگس آبیار تجربه کنم و نقش من در این فیلم با نقشم در فیلم شبی که ماه کامل شد کاملا متفاوت است، شاید تنها شباهت این نقش با کاراکتری که در فیلم قبلی نرگس آبیار داشته ام این باشد که در هر دو فیلم سن شخصیتی که در آن بازی می کنم بالاتر از خودم است. در فیلم سینمایی ابلق نقش حسن را بازی می کنم که با شخصیت نورالدین شبی که ماه کامل شد تماما متفاوت است.
وی درباره احتمال پیروزیت فیلم جدید نرگس آبیار گفته بود: من فکر می کنم که فیلم سینمایی ابلق اثر خوبی از آب در بیاید، طی تجربه قبلی که با وی داشتم می دانم که در هنگام فراوری یک فیلم اشراف کاملی بر موضوع و داستان دارد، آبیار از همان ابتدای پروژه می داند که از فیلم خود چه می خواهد و نسبت به شروع و انتها اثرش مطمئن است. به همین دلیل فکر می کنم که ابلق اثر بسیار جذابی از آب در بیاید.
مروری بر کارنامه نرگس آبیار
آبیار دانش آموختهٔ رشتهٔ ادبیات فارسی است و داستان نویسی را از سال 1376 شروع کرد. آثاری برای نوجوانان پدیدآورده و مجموعه داستان های دو خط (سال 1378) و قصهٔ زنی که همه اش یأس های فلسفی داشت (سال 1381) و رمان های عروس آسمان (سال 1379) - دربارهٔ زندگی رابعهٔ عدویه - و کوه روی شانه های درخت (سال 1382) را برای بزرگسالان نوشت؛ رمان اخیر که مضمونی دربارهٔ جنگ ایران و عراق دارد، برندهٔ جایزهٔ هشتمین جشنوارهٔ کتاب دفاع مقدّس شده است.
او چهار فیلم نامه بلند سینمایی را نیز در کارنامهٔ ادبی خود دارد. از سال 1384 به ساخت فیلم های کوتاه و مستند روی آورد که نخستین تجربهٔ او، بن بست مهربان، برنده بهترین فیلم کوتاه داستانی از جشنواره ستایش شد و دربخش مسابقه چند جشنواره بین المللی نیز به نمایش درآمد.
از جمله جوایزی که فیلم های نرگس آبیار در جشنواره های مختلف کسب نموده، عبارتند از:
اشیا از آنچه در آیینه می بینید به شما نزدیک ترند، برنده جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کرتل زنان فرانسه2015 است. همچنین فیلم سینمایی شیار143در سال 92 پیروز به دریافت سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر شد. این فیلم جایزه ویژه هیئت داوران از جشنوارهٔ فیلم والاکولومسکی روبژ مسکو (دفاع میهنی)2015، جایزه بهترین فیلمساز زن از جشنواره جیپور هند 2016 و جایزه بهترین فیلمساز زن از جشنواره داکا بنگلادش2016 را دریافت نموده است.
فیلم سینمایی نفس سومین کار سینمایی نرگس آبیار پیروز به دریافت سیمرغ زرین بهترین فیلم بخش ملی سی و چهارمین جشنوارهٔ فیلم فجر شد. همچنین جایزه ویژه هیئت داوران برای بهترین فیلم با موضوع انقلاب اسلامی از چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت را دریافت کرد. این فیلم جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم زنان ونکوور کانادا و جایزه بهترین کارگردانی از جشنواره شب های سیاه تالین (استونی) را دریافت کرد. چهارمین ساخته نرگس آبیار با عنوان شبی که ماه کامل شد برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
منبع: خبرگزاری پانا