سنگفرش بتنی؛ خوب یا بد؟

به گزارش وبلاگ پریها، سنگفرش بتنی یکی از مصالح ساختمانی بسیار محبوبی است که برای سنگفرش کردن راهروها، گذرگاه ها، پاسیوها و سایر سطوح استفاده می گردد. در صورتی که به ساخت یک سنگفرش با قیمتی ارزان تر از سنگفرش های زینتی و سنگی فکر می کنید، سنگفرش بتنی یکی از برترین گزینه های پیش روی شما خواهد بود. برای خرید و نصب این سنگفرش باید مزایا و معایب آن را بدانید. در این مطلب، به آنالیز مهم ترین مزایا و معایب سنگفرش بتنی پرداخته شده تا در آخر شما تصمیم بگیرید که این سنگفرش برای خانه یا مکان مورد نظر شما خوب است یا بد.

سنگفرش بتنی؛ خوب یا بد؟

سنگفرش بتنی چیست؟

سنگفرش های بتنی به سنگفرش های به هم پیوسته محکم و ضخیمی گفته می گردد (معمولاً در حدود 7.62 سانتی متر یا 3 اینچ) که برای سطوح مختلف در حیاط خانه یا پیاده روها محبوبیت دارند. این مدل سنگفرش ها علاوه بر کاربردی بودن، ظاهری سنگفرشی دارند و یادآور پیاده روهای کلاسیک و مجذوب نماینده هستند.

سنگفرش بتنی از چه موادی ساخته می گردد؟

اگرچه سنگفرش های بتنی اغلب با نام سنگفرش سیمانی شناخته می شوند، اما این اصطلاح کمی گمراه نماینده است. سیمان (معمولاً سیمان پرتلند) یک عنصر اولیه در تمام بتن ها به شمار می رود، اما تنها ماده سازنده آن ها نیست. بتن و سنگفرش هایی که با این ماده ساخته می شوند، ماسه، سنگدانه (مانند شن) و آب و بعلاوه مواد افزودنی مختلف برای رنگ گرفتن و کاربردهای خاص دارند.

سنگفرش های بتنی با مخلوط بتن خشک حاوی سیمان، ماسه، شن و رنگدانه ساخته می شوند. در حین ساخت، این مخلوط مرطوب در قالب هایی با اشکال و مقدار های مختلف ریخته می گردد که قبل از اینکه بتن حالت بگیرد و خشک گردد، تحت ارتعاش قرار می گیرد تا بتن فشرده گردد. سنگفرش های به دست آمده در این فرآیند می توانند حداقل 8000 پوند بر اینچ مربع فشار را تحمل نمایند که در مقایسه با فشار 3000 پوند بر اینچ مربع بتن ریخته شده استاندارد بیشتر است. این سنگفرش ها با استانداردهای بالا فراوری می شوند. سازندگان سنگفرش های بتنی محصولی بادوام و یکنواخت فراوری می نمایند که در واقع می تواند مسیری محکم تر از بتن معمولی ریخته شده روی سطوح مختلف را ایجاد کند. سنگفرش های بتنی اغلب ضمانت مادام العمر دارند و می توانید از ماندگاری آن ها برای چندین سال مطمئن باشید.

مزایای استفاده از سنگفرش بتنی

سنگفرش های بتنی به علت مزایای بی شماری که دارند، یک انتخاب محبوب برای فضاهای بیرونی به شمار می روند. این نوع سنگفرش ها دوام و ماندگاری استثنایی، گزینه های طراحی همه کاره و مناسب برای سطوح مختلف و بعلاوه، احتیاجهای نگهداری کم دارند.

علاوه براین، ماهیت دوستدار محیط زیست، این سنگفرش ها را به گزینه ای عالی برای صاحبان خانه های هوادار محیط زیست تبدیل می نماید. در ادامه، به آنالیز مزایای اصلی استفاده از سنگفرش بتنی برای پروژه های محوطه سازی می پردازیم.

خواندنی ها

دکوراسیون بیوفیلیک؛ آشتی با طبیعت در خانه های مدرن

1. ماندگاری بالا

یکی از مهم ترین مزایای سنگفرش بتنی دوام بی نظیر آن است. این سنگفرش ها به گونه ای طراحی شده اند که وزن اجسام سنگین را تحمل نمایند و برای منطقه ها پرتردد مانند راهروها، پاسیوها و پیاده روها ایده آل هستند. ترکیبات محکم این سنگفرش ها تضمین می نماید که در برابر ترک خوردن و خرد شدن، حتی در شرایط آب و هوایی ناپایدار و سخت، از جمله سرما و گرمای شدید، مقاومت نمایند.

سنگفرش های بتنی در برابر ساییدگی و خرد شدن نیز مقاوم هستند. برخلاف سایر سنگفرش هایی که ممکن است در طول زمان تخریب شوند، سنگفرش درست شده از بتن یکپارچگی ساختاری خود را حفظ می نماید و انتخابی طولانی مدت برای فضاهای بیرونی در اختیار شما قرار می دهد. دوام و ماندگاری بالای سنگفرش های بتنی به معنای احتیاج به تعمیر و تعویض کمتر، صرفه جویی در زمان و هزینه در درازمدت است.

علاوه براین، سطح سنگفرش های بتنی را می توان با درزگیرهای مخصوص پر کرد تا مقاومت آن ها در برابر لکه ها و رطوبت افزایش یابد. این درزگیرها از نفوذ آب به سنگفرش جلوگیری می نمایند که می تواند به مرور زمان باعث آسیب و فرسایش سنگفرش گردد. با استفاده از درزگیرهای مخصوص سنگفرش بتنی، صاحبان خانه می توانند مطمئن باشند که سنگفرش آن ها در شرایط عالی با حداقل احتیاج به نگهداری باقی می ماند.

2. تنوع بیشتر

سنگفرش های بتنی را می توانید در هر شرایطی به کار ببرید. این سنگفرش ها تنوع بسیاری دارند و این ویژگی آن ها را برای پروژ ه های مختلف در فضای باز ایده آل می نماید. این سنگفرش ها که در اشکال، مقدار ها و رنگ های بسیاری در بازار به فروش می رسند، می توانند مطابق با هر سبک از طراحی به کار روند. چه ظاهری مدرن و شیک را ترجیح دهید و چه یک سنگفرش سنتی و روستایی بخواهید، سنگفرش بتنی می تواند نظر شما را جلب کند.

یکی از مهم ترین مزایای این تطبیق پذیری سنگفرش بتنی، قابلیت ایجاد الگوها و چیدمان های منحصر به فرد است. صاحبان خانه می توانند سبک های مختلف طراحی را با استفاده از این نوع سنگفرش با هم ترکیب نموده و طرح های پیچیده ای فراوری نمایند که شخصیت و مجذوب نمایندهیت بصری خاصی را به پاسیوها، پیاده روها و راهروها می بخشد.

علاوه براین، سنگفرش های بتنی را می توان برای تقلید از ظاهر سنگفرش های گران تر مانند سنگ یا آجر، طراحی کرد و بدون صرف هزینه های مربوط به چنین سنگفرش هایی، به فضای مورد نظر خود ظاهری مجذوب نماینده داد.

البته، کاربرد سنگفرش های بتنی به سطوح صاف محدود نمی گردد. این سنگفرش ها را می توان برای ایجاد ویژگی های مختلف چشم انداز مورد نظر از جمله پله ها، دیوارهای حائل و حاشیه باغ استفاده کرد که امکان ادغام یکپارچه این بخش ها با فضای بیرونی شما را فراهم می نماید. قابلیت تطبیق پذیری سنگفرش بتنی با هر شرایطی به شما این اطمینان را می دهد که آن را برای هر پروژه محوطه سازی به کار ببرید.

3. احتیاج کمتر به تعمیر و نگهداری

یکی از مزایای برجسته سنگفرش بتنی احتیاج کمتر به تعمیر و نگهداری است. برخلاف سنگ یا چوب طبیعی که اغلب احتیاج به آب بندی منظم یا عملیاتی ویژه دارند، مراقبت از سنگفرش های بتنی بسیار آسان است. یک روتین ساده برای تمیز کردن این سنگفرش با استفاده از آب و یک شوینده ملایم معمولاً کافی است تا سنگفرش ساخته شده از بتن همواره برترین ظاهر را داشته باشد.

سنگفرش های بتنی در برابر مسائل رایج در فضای باز مانند رشد علف های هرز و خزه مقاومت می نمایند. سطح متراکم آن ها از رشد این گیاهان ناخواسته جلوگیری می نماید و احتیاج به وجین یا استفاده مکرر از علف کش را کاهش می دهد. این مقاومت به ویژه برای صاحبان خانه های پرمشغله ای که فضای بیرونی زیبا و بدون نگهداری مداوم را ترجیح می دهند مناسب است.

علاوه براین، سنگفرش های بتنی بسیار بادوام هستند و کمتر در معرض ترک خوردن یا شکافتن قرار می گیرند. این دوام به معنای احتیاج به تعمیر و تعویض کمتر است که به مجذوب نمایندهیت بیشتر این سنگفرش ها منجر می گردد. لکه های جزئی ایجاد شده روی این نوع سنگفرش را می توان به راحتی تمیز کرد و لکه های سرسخت تر را می توان با یک دستگاه تمیزنماینده برقی پاک کرد تا ظاهر سنگفرش ها به شکل اولیه خود بازگردد.

خواندنی ها

ترفندهایی برای بزرگتر نشان دادن اتاق غذاخوری

4. ارزان

استفاده از سنگفرش های بتنی راهکاری ارزان برای بهبود ظاهر فضاهای بیرونی بدون کاهش کیفیت این فضاها یا زیبایی شناسی آن ها است. یکی از دلایل اصلی ارزان بودن این سنگفرش ها، هزینه نسبتاً پایین مواد خام و فرآیندهای فراوری آن ها در مقایسه با سنگفرش های طبیعی یا آجری است. این امر باعث می گردد سنگفرش های بتنی گزینه ای مجذوب نماینده برای صاحبان خانه هایی باشند که در پی ظاهری شیک با بودجه کمتر هستند.

سنگفرش های بتنی علاوه بر ارزان بودن اولیه، ماندگاری طولانی نیز دارند. دوام و مقاومت آن ها در برابر ساییدگی به معنای احتیاج به تعمیر و تعویض کمتر در طول زمان است که به معنای صرفه جویی در هزینه ها است. برخلاف موادی که احتیاج به نوسازی مکرر یا تعمیرات تخصصی دارند، سنگفرش های بتنی را می توان به راحتی با حداقل هزینه تمیز و نگهداری کرد.

علاوه براین، قابلیت تطبیق پذیری سنگفرش های بتنی با هر شرایط و سبک طراحی امکان طراحی فضای بیرونی به شکل های مختلف را بدون تحمیل هزینه های اضافی قابل توجه فراهم می نماید. این سنگفرش ها را می توان از نظر شکل، مقدار و رنگ مطابق میل خود طراحی و سفارشی سازی کرد تا با احتیاجهای طراحی خاص فضای مورد نظر شما مطابقت داشته باشند. این سنگفرش ها را اغلب می توان شبیه به سنگفرش های ساخته شده از مواد طبیعی طراحی کرد. این انعطاف پذیری در فراوری سنگفرش بتنی، صاحبان خانه را قادر می سازد تا فضاهای بیرونی مجذوب نماینده و زیبا را بدون صرف هزینه های گزاف طراحی و ایجاد نمایند.

5. سازگار با محیط زیست

سنگفرش بتنی می تواند گزینه ای سازگار با محیط زیست برای فضای بیرونی شما باشد. یکی از ویژگی های اصلی این نوع سنگفرش استفاده از مواد بازیافتی در فراوری آن است. بسیاری از فراورینمایندگان از سنگدانه های بازیافتی مانند بتن خرد شده یا محصولات جانبی صنعتی برای فراوری این سنگفرش ها استفاده می نمایند که احتیاج به مواد خام اولیه را کاهش داده و ضایعات فرآیند فراوری آن ها را به حداقل می رساند.

به علاوه، سنگفرش های بتنی می توانند به شیوه های ساخت وساز پایدار و سازگار با محیط زیست یاری نمایند. این سنگفرش ها اغلب به صورت محلی فراوری می شوند و ردپای کربن حمل و نقلی را کاهش می دهند. این منبع عایدی محلی از اقتصادهای منطقه ای و محلی حمایت نموده و توسعه پایدار را ترویج می نماید.

انواع سنگفرش بتنی نفوذپذیر یکی دیگر از گزینه های سازگار با محیط زیست به شمار می رود. این نوع سنگفرش اجازه عبور آب از سطح خود را می دهند تا مقدار روان آب های سطحی در معابر و پیاده روها کاهش یابد. بعلاوه، باعث تغذیه طبیعی آب های زیرزمینی می شوند. این نفوذپذیری به مدیریت آب ایجاد شده از وقوع طوفان ها، کاهش خطر سیل و فرسایش زمین یاری نموده و از شیوه های مدیریت پایدار آب حمایت می نماید.

از آن گذشته، سنگفرش بتنی را می توان در سرانجام عمر خود بازیافت کرد و تغییر کاربری داد تا تأثیرات زیست محیطی آن بیش از پیش کاهش یابند. این قابلیت بازیافت باعث می گردد که مواد سازنده سنگفرش دوباره به شکل های مختلف مورد استفاده قرار گیرند. در نتیجه، در بهبود اقتصاد نقش مؤثری خواهد داشت.

معایب سنگفرش بتنی

با اینکه سنگفرش های بتنی مزایای زیادی دارند، باید معایب احتمالی آن ها را هم در نظر بگیریم. مسائلی مانند ترک خوردگی، سایش سطح سنگفرش، ناپایداری سنگفرش در دماهای بسیار سرد یا گرم و احتیاج به نصب صحیح می تواند بر عملکرد و طول عمر این سنگفرش ها تأثیر بگذارد. در ادامه، با معایب سنگفرش های بتنی بیشتر آشنا می شوید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

1. هزینه اولیه

یکی از ملاحظات مهم هنگام انتخاب سنگفرش بتنی هزینه اولیه آن است. با اینکه سنگفرش های بتنی به طور کلی ارزان تر از سنگفرش های درست شده از سنگ یا آجر طبیعی هستند، هزینه اولیه تهیه آن ها ممکن است به خصوص برای پروژه های بزرگتر، قابل توجه باشد. هزینه سنگفرش بتنی بسته به عواملی مانند ضخامت، مقدار، طراحی و پرداخت فرق دارد. ویژگی های تزئینی یا طرح های سفارشی نیز می توانند قیمت هر سنگفرش را افزایش دهند.

علاوه براین، هزینه های مربوط به دستمزد کارگران و نصب سنگفرش نیز باید در نظر گرفته گردد. برای اطمینان از داشتن یک سنگفرش پایدار و بادوام باید آن را به صورت حرفه ای نصب کنید که می تواند به هزینه کلی نصب این سنگفرش در فضای بیرونی شما مبلغ بیشتری را اضافه کند. آماده سازی مناسب محل مورد نظر از جمله حفاری، استفاده از مواد پایه و تسطیح، برای جلوگیری از مسائل احتمالی در آینده مانند جابه جایی یا ترک خوردگی سنگفرش بسیار مهم است. طی کردن این مراحل آماده سازی نیز به هزینه اولیه مبالغی اضافه می نماید.

با وجود این هزینه ها، سنگفرش های بتنی به علت دوام و احتیاجهای کمتر به نگهداری، در طولانی مدت ارزش بیشتری خواهند داشت. بااین حال، شما باید برای صرف هزینه اولیه مربوط به نصب این نوع سنگفرش برنامه ریزی کنید و به استفاده از آن در چارچوب منافع کلی و طول عمر پروژه مورد نظر خود بیاندیشید.

2. احتمال ترک خوردگی

با وجود دوام بالای سنگفرش های بتنی، احتمال ترک خوردگی آن ها وجود دارد و این موضوع یک نقطه ضعف مهم محسوب می گردد. این سنگفرش ها ممکن است به دلایل مختلفی از جمله حرکت زمین، تحمل وزن اجسام سنگین و شرایط آب و هوایی سخت ترک بخورند.

با گذشت زمان، نشست طبیعی زمین در زیر سنگفرش ها ممکن است منجر به جابه جایی هایی گردد که باعث ترک خوردن بتن می گردد. این امر به ویژه در منطقه های با نوسانات دمایی قابل توجه رایج است.

تحمل وزن اجسام سنگین مانند وسایل نقلیه یا قطعات بزرگ مبلمان نیز می تواند فشار بیش از حد بر سنگفرش های بتنی وارد کند. این اتفاق به ویژه در راهروها و منطقه های با تردد مکرر وسایل نقلیه رخ می دهد. نصب سنگفرش روی پایه های محکم و مناسب می تواند بعضی از این خطرات را کاهش دهد اما نمی تواند احتمال ترک خوردگی سنگفرش را به طور کامل از بین ببرد.

تعمیر سنگفرش های بتنی ترک خورده نیز ممکن است پرهزینه باشد و این احتمال وجود دارد که سنگفرش به شکل اولیه خود بازنگردد. تعویض سنگفرش های آسیب دیده ممکن است در بعضی موارد ضرورت داشته باشد. شما باید به عنوان صاحب خانه این خطرات را در هنگام انتخاب سنگفرش بتنی بسنجید و به خرید مواد با کیفیت بالا و نصب حرفه ای سنگفرش فکر کنید تا مسائل احتمالی تان به حداقل برسد.

3. مسائل مربوط به نصب سنگفرش

نصب صفحات سنگفرش بتنی می تواند مسائل مختلفی را ایجاد کند که صاحبان خانه باید از آن مطلع باشند. یکی از مسائل اصلی نصب این نوع سنگفرش احتیاج به یک پایه مناسب است. زمین زیر سنگفرش باید حفاری و تراز شده و یک ماده پایه پایدار و محکم مانند سنگ خرد شده باید زیر سنگفرش گذاشته گردد تا از جابه جایی و ترک خوردن آن در آینده جلوگیری گردد. این فرآیند ممکن است فشرده و زمان بر باشد و احتیاج به توجه دقیق به جزئیات دارد.

علاوه براین، ایجاد سنگفرشی با سطح صاف برای افزایش طول عمر و بهبود ظاهر سنگفرش بتنی اهمیت بسیاری دارد. نصب سنگفرش های بتنی به صورت ناهموار ممکن است منجر به تجمع آب در سطح آن ها گردد که ممکن است در طول زمان باعث فرسایش و آسیب تماشا سطح فضای بیرونی مورد نظر شما گردد. اطمینان از فاصله و تراز درست سنگفرش ها به خصوص برای پروژه های بزرگ یا پیچیده نیز ممکن است پردردسر باشد.

مشکل مهم دیگر به وزن خود سنگفرش ها مربوط می گردد. سنگفرش های بتنی سنگین هستند و جابه جایی و نصب آن ها به تجهیزات مناسب احتیاج دارد. به همین علت، معمولاً به استخدام نصاب های حرفه ای احتیاج پیدا می کنید و این موضوع ممکن است هزینه کلی طراحی فضای باز را افزایش دهد.

خواندنی ها

7 ایده دیزاین تراس باریک

4. زیبایی کمتر

سنگفرش های بتنی همه کاره و کاربردی هستند اما محدودیت های زیبایی شناختی خاصی دارند که باید در نظر بگیرید. یکی از مسائل مهم زیبایی شناختی مربوط به این سنگفرش ظاهر نسبتاً ساده و صنعتی آن است. با وجود پیشرفت های موجود برای طراحی سنگفرش ها، سنگفرش های بتنی زیبایی طبیعی و بافت های منحصربه فرد سنگفرش های طبیعی مانند سنگفرش سنگی یا آجری را ندارند. انتخاب رنگ این سنگفرش ها نیز محدودیت هایی دارد و ممکن است با گذشت زمان، رنگ آن ها محو گردد.

کلام آخر

با اینکه سنگفرش بتنی ارزان و تطبیق پذیر است، حساسیت آن به نوسانات دما و الزامات نگهداری مربوط به آن باید هنگام خرید این سنگفرش در نظر گرفته گردد. باید قبل از انتخاب سنگفرش های بتنی، نصب آن ها را با شرایط آب و هوایی خاص منطقه سکونت و ترجیحات زیبایی شناختی خود بسنجید. در نهایت نیز بهتر است نصب این سنگفرش را به یک نصاب حرفه ای و باتجربه بسپارید.

منابع: thespruce , splendourinstone

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 12 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1404 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2432

به "سنگفرش بتنی؛ خوب یا بد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگفرش بتنی؛ خوب یا بد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید