فراوری نهال های اصلاح شده عاری از ویروس توسط محققان کشور

به گزارش وبلاگ پریها، به گزارش خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری، عباس یداللهی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: ما رقم های نهال های گوناگونی مانند گلابی، بادام، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل و گردو را به روش کشت بافت فراوری می کنیم. البته در کنار آن فراوری 10 رقم از نهال انگور اصلاح شده را نیز داریم.

فراوری نهال های اصلاح شده عاری از ویروس توسط محققان کشور

وی با بیان اینکه فراوری نهال سالم و با کیفیت اصل اول در باغداری است، اضافه نمود: پایه نهال سالم یاری زیادی به باغدار می نماید تا محصولی مرغوب را به دست مصرف کننده برساند. نهال های معمولی عمری کوتاه دارند و در تعداد بالا یکدست نیستند اما نهال های اصلاح شده همه یکدست هستند. همچنین عاری از آفت و ویروس بودن ویژگی دیگر آنها است.

یداللهی عمر طولانی، باردهی زودتر و شناسنامه دار بودن را از دیگر مزایای نهال های اصلاح شده دانست.

وی به عنوان مثال به ویژگی های نهال اصلاح شده بادام اشاره نمود و اضافه نمود: افزایش عمر مالی درخت به 30 سال، پوست دهی عالی برای پیوند، مناسب خاک های سنگین و رسی، نیمه سنگین و معمولی، مقاوم در برابر بیماری های خاکزی، مناسب برای واکاری، فراوری میوه هایی درشت تر و با کیفیت تر و مقاوم به خشکی بعضی از ویژگی های این نهال اصلاح شده است.

این فعال فناور ادامه داد: علاوه بر نهال برای باغداران، فراوری نهال های زینتی برای منازل و نهال برای جنگل کاری هم در این شرکت انجام می گردد. البته بعضی از ارقام جدید مانند بلوبری را نیز فراوری نموده ایم.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، بیش از یک میلیون نهال در سال توسط این شرکت دانش بنیان فراوری می گردد. البته فعالیت در زمینه فراوری نشاء گیاهان دارویی مانند بادرنجبویه را نیز باید به لیست فعالیت های این شرکت دانش بنیان اضافه نمود.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 20 مرداد 1399 بروزرسانی: 3 مهر 1399 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 1065

به "فراوری نهال های اصلاح شده عاری از ویروس توسط محققان کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری نهال های اصلاح شده عاری از ویروس توسط محققان کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید