آنالیز مودم فیبر نوری ایسکراتل اینوباکس G64
به گزارش وبلاگ پریها، اچند روز پیش، یکی از اعضای کانال شبکه چی، تصویری از جعبه یک گذاشت و گفت از شرکت مخابرات دریافت نموده و سرعت دانلود و آپلود چندان بدی هم ندارد!
هر چقدر به جعبه و نام این مودم نگاه کردم؛ متوجه نشدم از چه برند و شرکتی است و برایم کاملا ناشناخته بود و اولین باری بود تصویری از این مودم می دیدم.
از همان روز دنبال یافتن نام و مشخصات این مودم افتادم تا انتها فهمیدم شرکت مخابرات ایرانی برای به بعضی از کاربران خود مودم ایسکراتل اینوباکس جی 64 (iskratel innbox G64) یا مدل های مشابه را می دهد.
یک مودم GPON برای اینترنت فیبر نوری از شرکت ایسکراتل چینی که ظاهرا به سفارش یک شرکت ایرانی ساخته شده است. این مودم در چین مونتاژ شده و مودم ساخت داخل ایران مانند مودم های یوتل نیست!
شرکت های حاضر در پروژه ملی توسعه فیبر نوری منازل و کسب وکارها، بارها درباره کمبود مودم فیبر نوری هشدار دادند و یکی از موانع اتصال کاربران به اینترنت پرسرعت FTTH را همین موضوع عنوان می نمایند.
بیشتر بخوانید:
به همین علت، شرکت ها علاوه بر کوشش برای واردات مودم، سراغ برندهای ایرانی هم رفتند و حتی مودم هایی از برندهای روسی (مانند) یا برندهای ناشناخته چینی (مانند) رفتند.
حالا، شرکت مخابرات هم سراغ مودم فیبر یکی از برندهای چینی رفته و امروز می خواهیم آنالیز کنیم مودم ایسکراتل اینوباکس G64 چه مشخصات و مزایایی دارد:
مشخصات مودم ایسکراتل اینوباکس G64
در هر سایتی به جز خود سایت شرکت iskratel، مشخصات کاملی درباره این مودم نیافتیم. پس، براساس جدول مشخصات اینوباکس G64 در این سایت، می خواهیم این مودم فیبر نوری را قضاوت کنیم.
مودم Innbox G64 دارای استانداردهای G.984 و G.984.5 و کلاس +GPON B است؛ همان استانداردها و کلاسی که غالب مودم های فیبر نوری ONT در بازار ایران نیز دارند و باعث می گردد حداکثر سرعت دانلود 2.4 گیگابیت و آپلود 1.2 گیگابیت را به دست بدهد.
این مودم دارای کانکتور فیبر نوری SC/APC (سبز رنگ) است و از 4 درگاه شبکه اترنت RJ11 با سرعت 1000 مگابیت (یک گیگابیت)، دو درگاه USB 2.0 و دو درگاه RJ11 تلفن ثابت برای FXS و POTS سود می برد. بعلاوه، دارای یک پورت CATV برای اتصال به تلویزیون و دستگاه های دارای این درگاه است.
مودم ایسکراتل دارای پشتیبانی از پروتکل های رمزنگاری و امنیتی VLAN 802.1Q و 802.1p به همراه استاندارد 802.3 است.
متاسفانه این مودم از وای فای تک بانده 802.11n با حداکثر سرعت 300 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می نماید و در کنار آن رمزنگاری WPA2 و WPS را دارد.
وزن مودم اینوباکس جی 64 حدود 1.2 کیلوگرم و میزان آن 290 در 202 در 75 میلی متر است. یک مودم با طراحی افقی و نشسته که پورت ها در پنل پشتی و چراغ های LED در بخش جلویی هستند.
قیمت مودم ایسکراتل G64
در سایت ایسکراتل ایران، قیمت مودم G64 را 4 میلیون و 200 هزار تومان معین نموده است. در چند سایت دیگر هم قیمت حدود 4.5 میلیون تومان است.
روی پلتفرم دیوار، چندین نفر این مودم را با قیمت هایی زیر 4 میلیون تومان آگهی نموده اند.
با چنین قیمتی و حتی 1 میلیون تومان کمتر، می توان در بازار مودم های فیبر نوری محبوب و خوش امکانات دو بانده ای مانند هواوی HS8145X6 و هواوی HS8546V5 و حتی را خرید.
وقتی صحبت از یک مودم چینی کم نام و نشان می گردد؛ انتظار داریم با قیمتی پایین تر از نمونه مشابه بازار در دسترس قرار بگیرد.
شرکت های اینترنتی نیز دقیقا دنبال چنین هدفی هستند وگرنه قطعا می گردد به راحتی چند ده هزار مودم فیبر نوری از برندهای فایبرهوم و هواوی وارد بازار کرد. شرکت ها دنبال دسترسی به مودمی با نصف قیمت بازار هستند ولی اگر قرار است مودم ناشناخته ای با همان قیمت خریداری نمایند؛ خوب طبیعی است دنبال مودم های سرشناس و قوی تر بروند.
آن طور که یکی از کاربران گزارش داد؛ سرعت و کیفیت این مودم رضایت بخش است و نمی توان گفت مودم بدی است یا برای اینترنت پرسرعت مناسب نیست اما باید از نزدیک آن را آنالیز و بعد با پرچم دارهای هواوی و فایبرهوم مقایسه کرد و بعد نتیجه گیری داشت ارزش خرید دارد یا خیر!
منبع: شبکه چی