انواع پنیر و موارد مصرفی شان را بهتر بشناسید
به گزارش وبلاگ پریها، پنیر، این ماده غذایی دوست داشتنی هواداران زیادی در سراسر دنیا دارد. انواع پنیر به قدری تنوع رنگ، مزه و بو دارند که در کنار هر وعده غذایی می توان آن ها را امتحان کرد . انواع پنیر می تواند شور، تلخ، شیرین، خامه ای یا تند و تیز باشد.

پنیر را می توان از محدوه قیمت مناسب تا گران خریداری کرد. به طور خلاصه و در یک جمله بگوییم دنیای پنیرها فراتر از چیزی ست که ما فکرش را می کنیم. در وصف انواع پنیر از جناب سعدی یاری گرفتیم و به این نتیجه رسیدیم: باید اول به تو گفتن که چنین خوب چرایی؟
پنیر قدمتی به درازای تاریخ دارد. در طول سلطنت امپراتوی روم، ساخت پنیر هنری بود که به وسیله دوستداران غذا ستایش می شد. امروزه انواع مختلفی از پنیر در هر کشوری و به شیوه خاصی فراوری می گردد. هنر ساخت پنیر از مصر آغاز شد و به سمت یونان و روم پیشروی کرد تا منجر به فراوری انواع پنیر شد.
فراورینمایندگان پنیر با دستکاری در فرمول اصلی ساخت پنیر و حتی اضافه کردن مقداری ادویه، پنیرهایی با عطر و طعم خارق العاده ای فراوری می نمایند. اگر دوست دارید با دنیای انواع پنیر بیشتر آشنا شوید و آن ها را بشناسید، در ادامه مطلب با مجله خبرنگاران مارکت همراه باشید.
انواع پنیر ایرانی
پنیر لیقوان
کمتر کسی پیدا می گردد که ترکیب مجذوب کننده پنیر لیقوان و بربری را امتحان نکرده باشد. پنیر لیقوان که یکی از انواع پنیر در ایران است، به عنوان پنیر سفید آذربایجان هم شناخته می گردد. بیشتر از 300 فراورینماینده پنیر در روستای لیقوان مشغول به کار و فعال هستند.
این پنیر، بافتی نرم دارد و در عین حال حجم زیادی را به خود اختصاص می دهد. اگر به قصد خرید پنیر لیقوان به فروشگاهی مراجعه کردید و به اصل بودن آن اطمینان نداشتید، احتیاج است این نکته را بدانید که پنیر لیقوان اصل به سادگی هنگام برش، تکه تکه نمی گردد و معمولا رنگ کاملا سفیدی دارد.
پنیر خیکی یا پوستی
یکی از انواع پنیر سنتی در ایران، پنیر خیکی ست که بیشتر عشایر ایران این پنیر را درست می نمایند. فراورینمایندگان عمده این پنیر، بیشتر در منطقه ها عشایری ترک نشین و کردنشین سکونت دارند. این پنیر از شیر گاو، بز یا گوسفند درست می گردد. به این دلیل که این پنیر در پوست بز قرار داده می گردد، به آن خیکی گفته می گردد.
انواع پنیر ایتالیایی
ایتالیا کشوری ست که انواع و اقسام پنیرها را دارد؛ از پنیر موزارلا با بافتی سبک که همه آن را می شناسند تا انواع پنیر با بافتی سفت تر مثل پارمسان و بعلاوه انواع مختلف پنیرهایی که کمتر شناخته شده اند. انواع پنیر در ایتالیا با شیرهای مختلف و بافت های متنوعی فراوری می شوند. در این بخش فقط بعضی از معروف ترین پنیرهای ایتالیا معرفی خواهند شد.
موزارلا
یکی از شناخته شده ترین پنیرهای ایتالیایی، پنیر موزارلاست. این مدل پنیر از شیر بوفالو درست می گردد. این پنیر بافت تقریبا نرمی دارد و دارای رطوبت زیادی ست. عموم مردم از این پنیر بیشتر در پخت غذاهایی مثل پیتزا یا لازانیا و سالاد کاپرس که همراه گوجه فرنگی و ریحان سرو می گردد استفاده می نمایند.
پنیر گورگونزولا
این پنیر با رنگ آبی از شیر گاو تهیه می گردد و به طور کلی به دو نوع شیرین و تند تقسیم می گردد. این پنیر بیشتر در مراحل آخر درست کردن غذای ریزوتو که یک غذای ایتالیایی ست به صورت ذوب شده به آن اضافه می گردد؛ بعلاوه، در کنار پاستاهای پرطرفداری مانند پنه پرطرفدار است.
پارمسان
یکی از انواع پنیر در ایتالیا که به عنوان پادشاه پنیرها شناخته شده، پنیر پارمسان است. به خاطر بافت سفت و پوسته پوسته اش مشهور است. این پنیر در پخت انواع غذاهای معروف ایتالیایی مثل پاستا و سس پستو استفاده می گردد.
پنیر پکورینو
پکورینو به مجموعه پنیرهایی گفته می گردد که همگی از شیر گوسفند فراوری می شوند. یکی از انواع معروف این گروه، پکورینو رومانوست که یکی از قدیمی ترین پنیرهای کشور ایتالیاست. این پنیر بیشتر در پخت ماکارونی، سوپ و سالاد استفاده می گردد.
ماسکارپونه
ماسکارپونه یکی دیگر از انواع پنیر در ایتالیاست که احتمالا آن را به خاطر دسر محبوب ایتالیایی یعنی تیرامیسو به خوبی می شناسید. این پنیر حالت خامه ای دارد و در درست کردن دسرهایی مثل تیرامیسو یا انواع کیک استفاده می گردد.
ریکوتا
پنیر ریکوتا طرز تهیه جالبی دارد. در واقع این پنیر از پنیر دیگری درست می گردد. به صورت سنتی از آب پنیرهای مختلف، پنیر ریکوتا فراوری می گردد. این پنیر بافتی خامه ای و کمی طعم شیرین دارد.
بوراتا
این پنیر بافتی شبیه به پنیر موزارلا دارد؛ با این تفاوت که داخل آن از خامه پر می گردد. اغلب با نان، ماکارونی و سالاد سرو می گردد. معمولا این پنیر در 24 ساعت شبانه روز و با هر وعده غذایی خورده می گردد.
تالیاگو
تالیاگو یکی دیگر از انواع پنیرهای ایتالیایی ست که بافتی نیمه سبک دارد. این مدل پنیر دارای پوسته ای نازک و عطری قوی است. بافت آن خامه ای و مزه ای تقریبا شیرین دارد. بعلاوه طعم خفیف میوه ای دارد که ممکن است برای هر کسی خوشایند نباشد.
انواع پنیر پیتزا
گرچه انواع پنیرها تنوع زیادی دارند، اما همه پنیرها برای پیتزا مناسب نیستند. 4 نوع پنیر موزارلا، چدار، پارمسان و پروولون پنیرهایی اصلی و خوش طعم برای درست کردن پیتزا هستند. برای خوشمزه تر شدن پیتزا سعی کنید از ترکیب این 4 نوع پنیر بهره ببرید.
پنیر موزارلا
یکی از محبوب ترین پنیرها و برترین گزینه برای پیتزا، پنیر موزارلاست. پنیر موزارلا، طعمی تازه همراه با بافت خامه ای به پیتزا می بخشد. به طور سنتی این پنیر با شیر بوفالو درست می گردد اما از نوع تهیه شده با شیر گاو هم می توان استفاده کرد. مواد غذایی مثل پپرونی، ریحان، سالامی و زیتون، ترکیب های ایده آلی با پنیر موزارلا در پخت پیتزا به شما می روند.
پنیر چدار
با اضافه کردن مقداری پنیر چدار، رنگ نارنجی به پیتزا اضافه می گردد و طعم آن را فوق العاده می نماید. از پنیر چدار در سطح رویی پیتزا و به عنوان تاپینگ همراه با آناناس می توان استفاده کرد و طعم تازهی به وجود آورد. پنیر چدار همراه کلم بروکلی، بیکن، مرغ و آناناس ترکیب مجذوب کنندهی خلق می نماید.
پنیر پارمسان
این پنیر ایتالیایی را می توان روی پیتزا رنده کرد یا به صورت تکه تکه روی پیتزا قرار داد. این پنیر نباید در معرض گرمای مستقیم اجاق قرار گیرد، وگرنه طعم پیتزا را خراب می نماید. به طور خاص در پیتزا همراه با موادی مثل کلم بروکلی، پنیر موزارلا و بیکن باید ترکیب گردد.
پنیر پروولون
یکی از انواع پنیر ایتالیایی، پنیر پروولون است که بافتی نیمه سفت دارد و عطر و طعمش بسته به اندازه کهنه بودن پنیر، متغیر است. اگر می خواهید پیتزای شما طعم شیرین تری داشته باشد، یک پنیر پروولون با سن کمتر را انتخاب کنید. اگر طعم تند و تیزتر را می پسندید باید از پنیر پروولون کهنه تر بهره ببرید.
جمع بندی
با توجه به مطالب گفته شده، تنوع تعداد پنیرها در دنیا بسیار زیاد است و طیف وسیعی از طعم ها را شامل می گردد. امروزه استفاده از پنیر تنها به وعده صبحانه محدود نمی گردد و شما می توانید از انواع پنیر برای پخت پیتزا، پاستا، سالاد، سوپ و اسپاگتی بهره ببرید.
خرید پنیر، بستگی به سلیقه شما در انتخاب طعم دارد. از طعم شیرین تا طعم تند، محدوده انتخاب آن بسته به ذائقه شماست. هنگام خرید پنیر حتما اندازه کالری و چربی آن را در نظر داشته باشید. بهتر است پنیرهایی با چربی کمتر و بافت سخت که پروتئین و کلسیم بالاتری دارند انتخاب کنید. شما کدام یک از انواع پنیر را می شناسید؟ منتظر نظرات خوشمزه شما هستیم.
منبع: اسنپ مارکت