کدام سنگ ها در خانه به گل تبدیل می شوند؟

به گزارش وبلاگ مجله پریها، کاکتوس ها و ساکولنت ها جزء گیاهان بسیار زیبا و مقاوم هستند و انواع بسیار متنوعی دارند که یک نوع خاص از این گیاه، لیتوپس (کاکتوس صخره ای) نام دارد.

کدام سنگ ها در خانه به گل تبدیل می شوند؟

به گزارش خبرنگار ، کاکتوس ها و ساکولنت ها جزء گیاهان بسیار زیبا و مقاوم هستند که انواع بسیار متنوعی دارند. یکی از انواع این گیاه خاص، لیتوپس (کاکتوس صخره ای) نام دارد.

به همین دلیل میخواهد تا درباره پرورش یک گونه گیاهی خاص با گل هایی زیبا مطالبی را ارائه دهد؛ پس برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید تا با یکی از این گیاهان آپارتمانی زیبا آشنا شوید.

لیتوپس

لیتوپس با نام علمی Lithops که با اسم های عامیانه کاکتوس سنگی، گیاه سنگ سبز، سنگ زندگی نیز شناخته می گردد. در طبیعت گیاهانی هستند که به طور کامل داخل زمین رشد می نمایند که تنها سطح آن روی سطح خاک قرار گرفته است و در مناطقی که دشت های آن سنگریزه ای هستند یافت می شوند و هماهنگی زیادی بین رنگ های لیتوپس با زیستگاه آن ها وجود دارد. همچنین شباهت بسیار زیادی به سنگ های پس زمینه دارند و تا زمانی که گل نداده اند تشخیص لیتوپس از سنگ های اطرافشان دقت بسیار زیادی می خواهد.

کاکتوس کریسمس، گلی مقاوم در برابر سرما

در واقع لیتوپس ها در طبیعت با این تغییر رنگ و استتار، خود را در برابر جانوران و حیوانات گیاه خوار محفوظ نگه می دارند.گل لیتوپس به رنگ های صورتی، سفید، زرد، سبز و قهوه ای است. جالب است بدانید که این گیاه با گرده افشانی و بذرگیری به چند رنگ تبدیل می گردد.

این گل برای مقاومت در برابر گرما و کم آبی در بافت گوشتی خود آب ذخیره می نماید و در فصول بی آبی و هنگام فراوری برگ از آب ذخیره شده استفاده می نماید.

مراحل رشد گیاه لیتوپس

این گیاه با اینکه شبیه کاکتوس است، اما سیستم آن با کاکتوس متفاوت است. مراحل رشد گیاه لیتوپس از ابتدای فصل تابستان تا زمان خنکی هوا و روزهای کوتاه ادامه دارد. این گیاه پس از استراحتی 3 ماهه دوباره با آبیاری بیدار شده و شروع به گلدهی می نماید، البته این در صورتی است که 4 یا 5 سال سن داشته باشد. رشد گیاه تا فصل زمستان ادامه دارد و در زمستان شروع به فراوری برگ های جدید از درون برگ قبلی می نماید و زمانی که برگ جدید از دل برگ قبلی بیرون زد، برگ قبلی پس از مدتی خشک می گردد و این چرخه تا ابتدای فصل بهار و اردیبهشت ماه ادامه دارد.

شیوه آبیاری گیاه لیپوتس

آبیاری بخش مهمی از زندگی گیاه لیتوپس است که با شروع بارندگی های پاییزه رشد این گیاه شروع شده و پس از خاتمه بارندگی این گیاه گل می دهد و پس از گرده افشانی به بذر می رود.

در منزل نیز در شروع فصل خنک آبیاری را شروع نموده و با هفته ای یک تا 2 بار و بسته به دمای اتاق یا گلخانه به صورت مرتب آبیاری را ادامه دهید. هنگام گلدهی مراقب باشید که آب روی گل ها ریخته نگردد، زیرا گرده ها را از بین می برد. با شروع فراوری برگ در زمستان باید آبیاری را متوقف کرد، زیرا برگ جدید تمام موادغذایی و آب داخل برگ قبلی را باید جذب کند تا برگ قبلی از بین رفته و خود توسعه پیدا کند. بنابراین از آبیاری در هنگام رویت برگ جدید تا آخر فراوری برگ جدید خودداری کنید، وگرنه برگ قبلی از بین نرفته و برگ جدید هم توسعه پیدا نمی نماید.

پس از آن دوباره با همان منوال قبلی آبیاری کنید. ضمناً بین دو آبیاری، خاک باید خشک شده باشد. زمانی که به ابتدای فصل بهار و شروع فصل گرما می رسیم، باید آبیاری را به هر 2 هفته یکبار تقلیل داده تا اجازه استراحت به گیاه را داده باشیم. در فصل استراحت این گل، هرگز زیاد آبیاری نکنید. در این صورت گیاهتان از بین می رود. در طبیعت این گل هنگام بارندگی ها و مرطوب شدن هوا، می تواند از همان سطح بالایی خود مانند دریچه، آب را به صورت بخار جذب کند.

نور

گل لیتوپس از سطح بالای خود می تواند مانند پنجره ای نور را برای کلروفیل یا سبزینه های خود بفرستد. این پنجره وقتی نور بسیار زیاد گردد و دما بالا رود، از ورود نور به داخل جلوگیری می نماید تا مبادا سیستم فتوسنتزی آسیب ببیند. باید این گل را جلوی پنجره جنوبی قرار دهید یا روزی 5 ساعت نور مستقیم و زیاد بخورد و باقی روز اگر سایه بود، مسئله ای ایجاد نمی گردد. در تابستان که گیاه استراحت می نماید، گیاه را در برابر آفتاب شدید قرار ندهید تا نسوزد.

گیاه سانسوریا و نحوه نگهداری آن/ معرفی مناسب ترین گیاه آپارتمانی

تکثیر

تکثیر این گل به وسیله کاشت بذر و یا تقسیم بوته است. این گل خود عقیم بوده و قادر به گرده افشانی نیست. بنابراین زنبورها آن را با گل های گیاهان دیگر گرده افشانی می نمایند. در ابتدای پاییز که گیاه بالغ شما گل داد، می توانید در روز چهارم گلدهی آن را با برس گرده افشانی کنید و بعد از چند هفته کپسول بذر را مشاهده می کنید. با جدا کردن بذر و کاشتن آن ترجیحا در بهار یا پاییز، گیاه خود را تکثیر نموده اید. راه دوم تقسیم هر پایه در فصل خواب گیاه یا در ابتدای فصل رشد گیاه است که پایه ها را در گلدان های جدا قرار می دهید.

تعویض گلدان و خاک

بهتر است گلدان لیتوپس را هر 3 سال یکبار پس از خاتمه مرحله فراوری برگ تعویض کنید. ریشه های گیاه نسبتا عمیق بوده و گلدان هایی با عمق بیشتر را ترجیح می دهد.

خاک بخش مهم این گیاه را تشکیل می دهد. خاک این گل حتما باید آب را به راحتی از خود عبور دهد که در مناطق سردسیر باید کاملا خاک آب را رد کند و در مناطق گرمتر باید کمی خاک را سنگین تر گرفت. ترکیب شن و ماسه و پرلیت و کمی ورمی کمپوست برای این گل مناسب است.

آفات

مهم ترین آفت این گل شپشک آردآلود است که در درز شکاف سطح پنجره یا هنگام فراوری گل جدید بین 2 سطح برگ یا روی ریشه از شیره گل استفاده می نماید. این آفت یک حالت پشمک مانند در خود درست نموده و مثل پنیر پیتزا کش می آید. بهترین راه این است که با برس آغشته به الکل صنعتی حشره روی گیاه را بمالید تا از بین برود و سپس آن نقطه را با آب بشویید تا الکل آسیبی به بافت گل وارد نکند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 3 خرداد 1398 بروزرسانی: 3 مهر 1399 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 213

به "کدام سنگ ها در خانه به گل تبدیل می شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام سنگ ها در خانه به گل تبدیل می شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید