راهنمای سفر به اندیمشک؛ شهر دژها و سدهای غول پیکر

به گزارش وبلاگ پریها، شهرستان اندیمشک یکی از شهرهای مهم جنوبی ایران است. این شهر در استان خوزستان واقع شده است. اگر قصد دارید با جاهای دیدنی اندیمشک آشنا شوید، با ما در راهنمای سفر به این شهرستان در خبرنگاران همراه باشید .

راهنمای سفر به اندیمشک؛ شهر دژها و سدهای غول پیکر

اندیمشک کجاست؟

اندیمشک یکی از شهرهای استان خوزستان است. این شهر در کوهپایه زاگرس مرکزی واقع شده است. بیشتر ساکنین شهرستان اندیمشک لر هستند و به یکی از شاخه های زبان لری صحبت می نمایند. شهرستان اندیمشک به دو چیز معروفیت دارد. یکی سدهای بزرگ و نیروگاه های فراوری انرژی برق آبی و دیگری راه آهن.

شهرستان اندیمشک به خاطر قرارگرفتن در کوهپایه، در فصل های سرد پرباران است و بستر جاری شدن چند رود مهم در جنوب کشور به شمار میرود. سه رودخانه مهم و پرآب دز، کرخه و بالارود در شهرستان اندیمشک قرار گرفته اند. سدهای دز و کرخه که از مهم ترین منابع تامین آب شرب خوزستان هستند روی همین رودخانه ها ساخته شده اند.

اندیمشک به عنوان یکی از مهم ترین بخش های حمل و نقل ریلی ایران، در مسیر راه آهن تهران جنوب قرار گرفته است. راه آهن این شهرستان جزو قدیمی ترین بخش های خطوط ریلی ایران است.

چطور به اندیمشک برسیم؟

برای رسیدن به اندیمشک علاوه بر استفاده از ماشین شخصی و یا اتوبوس، می توانید از قطار و هواپیما هم بهره ببرید.

برای اینکه با قطار به اندیمشک برسید، می توانید بلیط مسیر تهران، اهواز را خریداری کنید و در ایستگاه اندیمشک پیاده شوید. از طرفی فرودگاه دزفول هم در پنج کیلومتری شهرستان اندیمشک قرار گرفته است و به سادگی می توانید از این فرودگاه برای رسیدن به شهرستان اندیمشک بهره ببرید.

لوکیشم اندیمشک در گوگل مپ

چه فصلی برای سفر به اندیمشک مناسب تر است؟

اندیمشک مانند سایر شهرستان های جنوبی ایران، تابستان های داغی دارد. اما اگر پاییز و اوایل بهار را برای سفر به این شهرستان انتخاب کنید، از تماشای چشم انداز ها زیبای این شهر در هوایی مطبوع لذت خواهید برد.

جاهای دیدنی شهرستان اندیمشک

شهرستان اندیمشک از آن شهرهایی است که هم دیدنی های طبیعی دارد و جاذبه های تاریخی اش می تواند شما را راضی کند. در ادامه برخی از معروف ترین دیدنی های شهرستان اندیمشک را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:

سد دز در سفر به اندیمشک

سد دز یکی از بزرگ ترین سازه های آبی ایران است که در سال 1341 به وسیله مهندسین ایتالیایی به بهره برداری رسید. این سد با نیروگاه بزرگ برق آبی خود یکی از منابع مهم تامین برق و مآب شرب شهرستان اندیمشک است.

علاوه براین، دریاچه مصنوعی پشت سد دز بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران است. این منطقه یکی از منطقه ها مهم و استراتژیک شهرستان اندیمشک به شمار میرود و علاوه برآن، از جاهای دیدنی بسیار معروف و پرطرفدار شهرستان اندیمشک است.

پلاژ دریاچه دز در جاهای دیدنی اندیمشک

پلاژ دریاچه دز در شمال شرق شهرستان اندیمشک قرار گرفته است. این منطقه که در جوار سد بزرگ دز است، به خاطر چشم انداز دیدنی که به دریاچه و سد دز دارد به معروفیت رسیده است. به مرور، پلاژها و ویلاهای مختلفی در منطقه ساخته شد و امکانات سرگرمیی مختلفی به آن اضافه شد تا پلاژ دریاچه دز به یکی از محبوب ترین منطقه ها گردشگری شهرستان اندیمشک تبدیل شود.

در این منطقه می توانید سرگرمیات آبی متنوعی مانند قایق سواری، اسکی و… داشته باشید. پوشش گیاهی مجاور منطقه هم به زیبایی پلاژ دریاچه دز افزوده است.

چم سوز

چم سوز، دره ای زیبا و عمیق با دیواره های مرتفع و بلندبالا، یکی دیگر از جاذبه های طبیعی زیبای شهرستان اندیمشک است. این دره، با آب خروشان جاری در رودخانه و پوشش گیاهی همواره سبز، می تواند گزینه ای عالی برای استراحت یک روزه در اطراف شهر اندیمشک باشد.

این دره زیبا و سرسبز به خاطر آب جاری در رودخانه و دیواره های بلندش که بر منطقه سایه می اندازند، معمولا هوایی خنک و مطبوع دارد. چم سوز در شرق شهرستان اندیمشک قرار گرفته است.

منطقه گردشگری منگره در سفر به اندیمشک

منگره، روستایی خنک و سرسبز در 40 کیلومتری شهرستان اندیمشک است. این روستای زیبا با درختان میوه مانند انار، انجیر و… یکی از جاذبه های مورد علاقه مردم اندیمشک است.

روستای منگره در کوهپایه های اطراف اندیمشک قرار گرفته است و معمولا دمای پایین تری نسبت به شهر دارد. به همین علت یکی از جاذبه های مورد علاقه مردم شهر برای خنک شدن در تابستان است.

منطقه شکار ممنوع چهل پا در سفر به اندیمشک

اگر در اندیمشک در پی منطقه ای برای گشت وگذار و سرگرمی می گشت، منطقه شکارممنوع چهل پا یکی از گزینه های مجذوب کننده شماست. منطقه شکارممنوع چهل پا در 15 کیلومتری اندیمشک قرار گرفته است. این منطقه در جوار رودخانه دز قرار گرفته است. منطقه شکار ممنوع چهل پا، زیستگاه حیواناتی مانند بزکوهی است.

چشم انداز دیدنی دریاچه سد دز، امکانات سرگرمیی که برای منطقه احداث شده است و امکان اسکیف کایت سواری و بسیاری از سرگرمیات لذت بخش را برای مسافران فراهم نموده است، می تواند از منطقه شکار ممنوع چهل پا یک گزینه عالی برای سرگرمی یک روزه بسازد.

دره تنگوان در سفر به اندیمشک

دره تنگوان یا دره آهوان، از قدیمی ترین منطقه ها شناخته شده در اندیمشک است. دره تنگوان دروازه ای برای ورود به شهر آوان به حساب می امده است. شهر آوان یکی از شهرهای باستانی مجاور اندیمشک بوده است که در دوره عیلامی ها پابرجا بوده است.

دره تنگوان به کوه سنگ سیلان هم معروفیت دارد. کوهی در مجاورت این تنگه که به خاطر آهوها و بزهای کوهی و البته صخره های مرتفع مشهور است. این کوه نمای بسیار زیبایی هم به رود پرآب دز دارد.

پل صیحه

پل صیحه یکی دیگر از آثار تاریخی شهرستان اندیمشک است. این پل در فاصله هشت کیلومتری اندیمشک به شوش قرار گرفته است. این پل در طول سالیان دراز سالم و پابرجا به جای مانده است. قدمت پل صیحه به دوران صفوی باز می شود. دوره ای که بسیاری از آثار باستانی شهرستان اندیمشک، متعلق به آن است.

پل صیحه بیشتر برای راهنمایی آب رودخانه ها به زمین های کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گرفت و نقش مهمی در رونق کشاورزی مردم این شهرستان داشت.

قلعه رزه

در 46 کیلومتری جاده اندیمشک به پل دختر، قلعه ای تاریخی به نام قلعه رزه قرار گرفته است. قدمت این قلعه به دوره صفوی برمی شود و یکی از مهم ترین جاذبه های تاریخی شهرستان اندیمشک محسوب می شود. این قلعه به قلعه حسینی هم مشهور است. در سال های دور، کاربری قلعه استراحتگاه کاروان هایی بوده است که از خرم آباد به سمت خوزستان در حرکت بودند.

دژ سرقلا در سفر به اندیمشک

یکی از جاذبه متفاوت شهرستان اندیمشک، دژ سرقلا است. این دژ محل تدفین یکی از اتابکان لر منطقه به نام امیر سیف است. این دژ با معماری متفاوت خود و قدمت تاریخی اش به معروفیت رسیده است. دژه سرقلا با قوله سنگ و ملاط ساخته شده است و بقعه امیرسیف در میان دژ قرار گرفته است.

قدمت دژسرقلا به قرن ششم هجری می رسد. این دژ در روستای جا اردو، درمسیر جاده آخرجاده و منکره قرار گرفته است. دژ در دامنه کوه و در منطقه ای خوش آب وهوا بنا شده است.

امامزاده احمد

امامزاده احمد یکی از جاذبه های معروف گردشگری شهرستان اندیمشک است. این امامزاده میان مردم خوزستان محبوبیت زیادی دارد و سالیانه گردشگران زیادی را به خود می بیند. امامزاده احمد از بچه ها امام موسی کاظم است. بقعه این امامزاده در منطقه الوار اندیمشک است.

مسیر رسیدن به امامزاده احمد یک جاذبه دیدنی جداگانه به شمار میرود. از آنجایی که این امامزاده در منطقه ای خوش آب وهوا از شهرستان اندیمشک قرار گرفته است، مسیر رسیدن به آن هم زیبایی خاصی دارد. مردم منطقه به این مسیر، جاده چالوس خوزستان می گویند.

و درآخر

همواره که قرار نیست مقصد سفرمان را به شهرهای شمالی تنظیم کنیم. زیبایی های ناشناخته و کم نظیری در منطقه ها کمتر معروف کشور عزیزمان پنهان شده است که می توانیم با ایجاد کمی تغییر در برنامه هایمان شانس دیدنشان را داشته باشیم. حالا نوبت شماست که تجربه خودتان را از سفر به منطقه ها جنوبی با ما درمیان بگذارید. تابحال به اندیمشک رفته اید؟ چه منطقه ها مجذوب کنندهی در این شهر بوده است که جای آن در مقاله ما خالی است؟ ما در خبرنگاران منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.

منبع: علی بابا
انتشار: 26 مهر 1403 بروزرسانی: 26 مهر 1403 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2349

به "راهنمای سفر به اندیمشک؛ شهر دژها و سدهای غول پیکر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سفر به اندیمشک؛ شهر دژها و سدهای غول پیکر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید