دانستنی های جالب در خصوص برف که شاید نمی دانستید!

به گزارش وبلاگ پریها، وبسایت روزیاتو-فروغ بیداری : در زمستان سال گذشته شاهد بارش برف سنگینی در کلان شهر تهران بودیم. دانه های زیبای برف بخش های زیادی از مرکز ایران را سفیدپوش کرد و برای بسیاری از شهروندان اتفاق مبارک و خوشایندی را رقم زد؛ به این خاطر که آلودگی تهران و تغییرات اقلیمی سبب شده بود تا کمتر شاهد بارش دانه های سفید از دل آسمان باشند.

دانستنی های جالب در خصوص برف که شاید نمی دانستید!

برف زمستانی علاوه بر زیبایی و تامین آب منطقه، داستان های جالب دیگری هم در خود دارد که احتمالا از آنها بی اطلاع هستید. در این مطلب با دانستنی های جالبی درباره برف آشنا می شوید.

1- دانه برف در طبیعت دست کم 35 شکل مختلف دارد

بر اساس راهنمای آموزشی دانه های برف Ken Librett، حداقل 35 نوع مختلف برای اشکال دانه های برفی در طبیعت دیده شده است. بعضی از این اشکال رگه دار شامل فرم ستاره ای، سرخس-ستاره ای و انعکاسی هستند. بعضی دیگر شبیه منشور، سوزن یا صفحه های تو خالی خودنمایی می نمایند.

نحوه شکل گیری دانه های برف به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد از جمله می توان به دمای آنها اشاره نمود. زیباترین فرم رگه دار را می توان در دمای منفی 15 درجه سانتی گراد به دست آورد.

2- همه دانه های برف 6 ضلعی هستند

هیچ دانه برفی را با تعداد اضلاع کمتر یا بیشتر از 6 پیدا نخواهید کرد. مولکول های هیدروژن و اکسیژن در کریستال های یخی همواره و بدون استثنا به شکل شش ضلعی با هم پیوند می خورند.

3- سنگین ترین بارش برفی که تا به امروز در دنیا گزارش شده، در آمریکای شمالی و به ارتفاع حدود 5 متر بوده است

کوهستان Shasta Ski Bowl در کالیفرنیای شمالی در سال 1959 میلادی از روز 13 فوریه تا نوزدهم همان ماه شاهد بارش برف سنگینی بود که در نهایت 5 متر برف روی زمین نشست.

4- برف یک ماده معدنی است

یک ماده معدنی در واقع ماده ای طبیعی و جامدی است که ترکیب شیمیایی نسبتا ثابتی دارد و دارای فرمول شیمیایی و ساختمان اتمی معین است. بنابراین، یخ یا آب منجمد هم در این دسته جای می گیرد و در نتیجه برف یک ماده معدنی است.

5- این باور که همه دانه های برف منحصربه فرد هستند یک افسانه است

در سال 1988 میلادی، نانسی نایت، از دانشمندان مرکز ملی تحقیقات جو زمین در بولدر واقع در کلرادو، ثابت کرد که دانه های برف مشابه به هم در دنیا وجود دارد. او دو دانه برف با ساختار کاملا مشابه را در جریان طوفان ویسکانسین زیر میکروسکوپ مشاهده نموده بود. دانه های برف یکسان و شبیه به هم در طبیعت یافت می گردد، اگرچه تعدادشان بسیار نادر است.

6- بزرگ ترین اجتماع مردمی برای مسابقه پرتاب گلوله برفی به همدیگر شامل 7681 شرکت نماینده بوده است

در ساسکاتون کانادا در ژانویه سال 2016 میلادی 7681 نفر به عنوان تیم کانادا به لیگ دنیای Yukigassen که یک مسابقه بین المللی برف بازی در سطح دنیای است فرستاده شدند تا با رقبا به رقابت بپردازند. برای داشتن یک تیم رسمی برف بازی باید دست کم 9 بازیکن داشته باشید.

7- در سیراکوز نیویورک بدنبال بارش های سنگین و بی وقفه برف، شورای عمومی شهر برف را غیرقانونی اعلام نمود

شاید برایتان عجیب باشد اما در روز سی ام مارس 1992 میلادی پس از شکستن رکورد بارش برف زمستانی در شهر سیراکوز نیویورک، شورای عمومی این شهر اعلام نمود همه بارش های برف قبل از 24 دسامبر کاملا غیرقانونی بوده است. دو روز پس از این اعلام رسمی همچنان بارش برف ادامه داشت. برف سالانه حدود 3 متر در این منطقه از دنیا می بارد.

8- یک نقشه دقیق برای معین بارش برف در روز کریسمس در شهرهای مختلف دنیا وجود دارد

بر اساس اطلاعات اقلیمی حدود 20 سال، مراکز ملی NOAA برای اطلاعات محیطی یک نقشه آماری برای احتمال بارش برف در منطقه ها مختلف دنیا ایجاد نموده که با مراجعه به آن می توان از باریدن یا نباریدن برف در منطقه ای خاص اطلاع کسب کرد.

9- برف ظاهرا سفید است اما می توان در رنگ های مختلف آن را پیدا کرد

برف و یخ عموما سفید دیده می شوند و به این خاطر که نور قابل مشاهده سفید است. عناصر تشکیل دهنده آب منجمد شفاف هستند اما انعکاس نور خورشید به آنها ظاهر سفید می بخشد. البته بر اساس فاکتورهای محیطی، ممکن است برف در رنگ های متنوع دیده گردد.

برف هندوانه ای را می توان در نزدیکی یخچال های طبیعی مشاهده کرد. علت آن هم وجود جلبک های آب های تازه دوستدار سرماست که دارای رنگدانه های قرمز روشن هستند.

یخچال های Taylor قطب جنوب، آبشار خونی دارند که در نتیجه برف های قرمز تیره تشکیل شده است. این برف های سرخ نیز از نشت آب های شور باستانی که در زیر لایه های یخی قرار دارند و مملو از آهن هستند تشکیل شده اند. هنگامی که این عناصر اکسیده می شوند، چشم انداز ای شبیه به آبشار قرمز رنگ ایجاد می نمایند. برف را بعلاوه ممکن است به رنگ آبی هم ببینید. اگر یک چاله در برف ایجاد کنید، برف را آبی خواهید دید.

10- بزرگ ترین دانه برفی که تا به امروز به ثبت رسیده 38 سانتی متر قطر دارد. اما وجودش هرگز به طور رسمی تایید نشده است

در ژانویه سال 1887 در مونتانا یک مزرعه دار ادعا کرد دانه برفی بزرگ تر از کاسه برف را پیدا نموده است. وقتی او مقدار برف را گرفته، حدود 15 اینچ معادل 38 سانتی متر بوده است. پس از آن هیچ دانه برفی به بزرگی بیشتر از 15 سانتی متری گزارش نشده است.

11- طوفان های برفی سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می آورند

بر اساس گزارش علوم جوی و اقیانوسی ملی آمریکا، بارش برف به طور میانگین حدود 3 میلیارد دلار خسارت ایجاد می نماید. این رقم بر اساس مقدار گیری اندازه خسارت وارده به ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، تجهیزات نظامی، وسایل نقلیه، پلتفرم های تامین انرژی، زیرساخت های عمومی و … بدست آمده است.

12- بلندترین مجسمه برفی دنیا به مقدار یک ساختمان 11 طبقه مقدار داشته است

در سال 1999 شهروندان بثل در استان مین آمریکا، آدم برفی غول پیکری به مقدار حدود 35 متر درست کردند. حدود یک دهه پس از آن در سال 2008 میلادی نیز بزرگ ترین آدم برفی دنیا با ارتفاع حدود 37.5 متر ساخته شد و برای ساخت آن از حدود 6 میلیون تن برف استفاده شد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1403 بروزرسانی: 14 مهر 1403 گردآورنده: pariha.ir شناسه مطلب: 2337

به "دانستنی های جالب در خصوص برف که شاید نمی دانستید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانستنی های جالب در خصوص برف که شاید نمی دانستید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید